Israel: Un tribunal a dispus eliberarea manifestanţilor anti-Netanyahu

Israel: Un tribunal a dispus eliberarea manifestanţilor anti-Netanyahu

Un tribunal israelian a decis duminică eliberarea a trei membri ai mişcării pro-democraţie şi anti-corupţie Drapelele Negre, criticând poliţia pentru că i-a ţinut în detenţie începând de vineri, transmite dpa.

''Nu cred că este necesară plasarea vreunei condiţii pentru eliberarea acuzaţilor. Dreptul de a demonstra este un drept fundamental într-un regim democratic'', a spus judecătoarea Orna Sandler-Eitan.

Poliţia le ceruse protestatarilor să respecte unele condiţii pentru eliberarea lor, printre care promisiunea că nu vor intra în Ierusalim timp de 15 zile.

Cei trei demonstranţi eliberaţi duminică sunt generalul de brigadă în rezervă Amir Haskel, fost şef al Forţelor aeriene israeliene, Gil Danieli şi Saadi Ben Sheetrit. Ei fuseseră arestaţi vineri pentru că au protestat în faţa reşedinţei premierului Benjamin Netanyahu.

Mii de israelieni au manifestat şi sâmbătă, inclusiv în faţa reşedinţei lui Netanyahu. Liderii opoziţiei israeliene au susţinut pe Twitter că arestările au fost motivate ''politic'', în timp ce ministrul securităţii interne Amir Ohana a afirmat că detenţiile au fost justificate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”