Israel vrea să atace România cu tot ce are mai bun: Presa din „Țara Sfântă“ a explicat ce ne așteaptă

Israel vrea să atace România cu tot ce are mai bun: Presa din „Țara Sfântă“ a explicat ce ne așteaptă

Ne despart cinci zile de o confruntare uriașă, cea mai importantă pentru Israel și România din 2023! Vorbim despre meciul care va avea loc, sâmbătă (ora 21.45, Prima TV), la Felcsút (Ungaria) și care poate deveni decisiv pentru ambele naționale. În plus, după cum Adevărul a explicat aici, rezultatul întâlnirii poate transforma România în cea mai populară țară din Orientul Mijlociu, declanșând o veritabilă sărbătoare în zona arabă!

Fanii israelieni speră să vadă Euro 2024 din tribune, alături de naționala lor

Israelienii sunt conștienți de miza mare a duelului de la Felcsút, mai ales după înfrângerea suferită, duminică, la Priștina. Această partidă, disputată pe un gazon execrabil, a epuizat naționala pregătită de Alon Hazan. Selecționerul Israelului ar fi luat, așadar, o decizie radicală, în contextul în care elevii săi trebuie să joace cu Elveția, peste două zile, adică miercuri (ora 21.45, Digi Sport, Prima Sport).

Având în vedere că titularii din partida cu Kosovo sunt obosiți după un meci epuizant, Alon Hazan va face mai multe modificări în formula de start pentru duelul cu Elveția. Potrivit jurnaliștilor din „Țara Sfântă“, Hazan își va menaja jucătorii de bază pentru meciul de sâmbătă cu România! În acest fel, le va da o șansă fotbaliștilor care au evoluat mai puține minute sau deloc în meciul cu Kosovo. Și va avea titularii odihniți pentru confruntarea cu România. Care poate fi de totul sau nimic pentru israelieni!

Calculele grupei sunt din ce în ce mai simple: învinși de Kosovo (0-1), israelienii vor fi condamnați să câștige cu România, dacă nu vor învinge, miercuri, Elveția. Și cum un succes cu Elveția pare mai puțin probabil, având în vedere nivelul adversarei, israelienii își leagă toate speranțele de partida cu România.

De precizat că, dacă Israel ratează victoria în meciul cu Elveția, atunci România își poate adjudeca prezența la Euro 2024, inclusiv cu o remiză, sâmbătă, la Felcsút. Drept urmare, ultimul meci al preliminariilor pentru tricolori, cel cu Elveția (21 noiembrie), ar deveni unul de palmares.

Preliminarii Euro 2024, grupa I

1. România 8 4 4 0 13-4 16

2. Elveția 7 4 3 0 20-8 15

3. Israel 7 3 2 2 7-8 11

4. Kosovo 8 2 4 2 9-8 10

5. Belarus 8 1 3 4 7-14 6

6. Andorra 8 0 2 6 3-17 2

*Primele două clasate vor merge la Euro 2024.

Programul grupei până la finalul campaniei

*Miercuri: Israel – Elveția

*18 noiembrie: Belarus – Andorra, Elveția – Kosovo, Israel – România

*21 noiembrie: România – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo - Belarus

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat