Israelul a inaugurat sistemul antirachetă denumit ''Praștia lui David''

Israelul a inaugurat sistemul antirachetă denumit ''Praștia lui David''

Israelul a inaugurat duminică, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la baza aeriană Hatzor (centru), sistemul antirachetă denumit ''Praștia lui David'', dezvoltat în comun cu SUA, relatează agenția Xinhua.

Sistemul ''Praștia lui David'' (David's Sling) este destinat să intercepteze rachete cu rază medie de acțiune, deținute de către organizația șiită proiraniană Hezbollah în sudul Libanului.

În cadrul ceremoniei, premierul Benjamin Netanyahu i-a avertizat pe inamicii Israelului să nu-i testeze capabilitățile militare. ''Oricine încearcă să ne atace va fi atacat. Cei care ne amenință existența se pun ei înșiși într-un pericol existențial'', a declarat premierul israelian.

La rândul său, ministrul apărării Avigdor Lieberman a afirmat că noul sistem este indispensabil pentru securitatea Israelului. ''Nu există o alternativă la acest sistem. Datorită acestui sistem, vom fi capabil să facem față dușmanilor noștri, pe care, din păcate, îi avem'', a spus ministrul.

Noul sistem antirachetă, dezvoltat în comun de către Israel și compania Raytheon, cu sediul în SUA, a trecut de cel de-al cincilea test — și ultimul — pe 25 ianuarie a.c.

El va acoperi o breșă între sistemul ''Iron Dome'' (Domul de Fier), destinat să contracareze rachete cu rază scurtă de acțiune dinspre Fâșia Gaza, și sistemul ''Arrow'' (Săgeata), de interceptare a rachetelor cu rază lungă de acțiune.

Ultima confruntare dintre Israel și Hezbollah a avut loc în 2006, precizează Xinhua.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

4 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

5 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!