Israelul a inaugurat sistemul antirachetă denumit ''Praștia lui David''

Israelul a inaugurat sistemul antirachetă denumit ''Praștia lui David''

Israelul a inaugurat duminică, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la baza aeriană Hatzor (centru), sistemul antirachetă denumit ''Praștia lui David'', dezvoltat în comun cu SUA, relatează agenția Xinhua.

Sistemul ''Praștia lui David'' (David's Sling) este destinat să intercepteze rachete cu rază medie de acțiune, deținute de către organizația șiită proiraniană Hezbollah în sudul Libanului.

În cadrul ceremoniei, premierul Benjamin Netanyahu i-a avertizat pe inamicii Israelului să nu-i testeze capabilitățile militare. ''Oricine încearcă să ne atace va fi atacat. Cei care ne amenință existența se pun ei înșiși într-un pericol existențial'', a declarat premierul israelian.

La rândul său, ministrul apărării Avigdor Lieberman a afirmat că noul sistem este indispensabil pentru securitatea Israelului. ''Nu există o alternativă la acest sistem. Datorită acestui sistem, vom fi capabil să facem față dușmanilor noștri, pe care, din păcate, îi avem'', a spus ministrul.

Noul sistem antirachetă, dezvoltat în comun de către Israel și compania Raytheon, cu sediul în SUA, a trecut de cel de-al cincilea test — și ultimul — pe 25 ianuarie a.c.

El va acoperi o breșă între sistemul ''Iron Dome'' (Domul de Fier), destinat să contracareze rachete cu rază scurtă de acțiune dinspre Fâșia Gaza, și sistemul ''Arrow'' (Săgeata), de interceptare a rachetelor cu rază lungă de acțiune.

Ultima confruntare dintre Israel și Hezbollah a avut loc în 2006, precizează Xinhua.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…