Israelul afirmă că un infirmier palestinian al Medici Fără Frontiere a deschis focul asupra soldaţilor în Gaza

Israelul afirmă că un infirmier palestinian al Medici Fără Frontiere a deschis focul asupra soldaţilor în Gaza

Autorităţile israeliene au anunţat că un infirmier palestinian al organizaţiei Medici Fără Frontiere (MSF) a deschis focul asupra soldaţilor israelieni în Fâşia Gaza. MSF a raportat vineri moartea bărbatului şi a anunţat că verifică circumstanţele, relatează AFP.

Potrivit Cogat, organism al Ministerului Apărării însărcinat cu operaţiuni civile israeliene în teritoriile palestiniene, Hani al-Majdalawi a încercat luni să treacă bariera dintre Fâşia Gaza şi Israel, a tras cu o armă asupra soldaţilor israelieni şi a lansat un dispozitiv exploziv în direcţia acestora.

Hani al-Majdalawi lucra ca infirmier pentru MSF, a anunţat joi Cogat într-un comunicat intitulat "Terorism Fără Frontiere".

Armata israeliană a raportat incidentul luni, precizând că niciun soldat nu a fost rănit, însă nu a făcut nicio legătură cu MSF şi a afirmat că a răspuns tirurilor. Nicio informaţie privind soarta palestinianului nu a fost comunicată.

Medici Fără Frontiere "a confirmat că unul dintre angajaţii săi, Hani Mohammed al-Majdalawi, a fost ucis luni în Gaza".

"MSF încearcă să verifice şi să înţeleagă circumstanţele acestor evenimente foarte grave", a afirmat organizaţia într-un comunicat fără a face alte precizări.

Tensiunile au crescut în Fâşia Gaza începând cu 30 martie când palestinienii au început o mobilizare intitulată "marele marş al întoarcerii'.

De atunci, cel puţin 172 de palestinieni au fost ucişi de tirurile israeliene, marea majoritate în timpul protestelor şi a ciocnirilor de-a lungul barierei între Gaza şi Israel, care separă enclava palestiniană sub blocadă de teritoriul israelian. Un soldat israelian a fost ucis în confruntări.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina