Israelul anunţă că a lovit puternic oraşul Jenin, „centrul terorismului“

Israelul anunţă că a lovit puternic oraşul Jenin, „centrul terorismului“

Israelul a lovit ''cu o mare forţă'' oraşul Jenin, ''placa turnantă a terorismului'', unde armata israeliană desfăşoară o amplă operaţiune ce vizează în special tabăra de refugiaţi din acest oraş din Cisiordania, a anunţat luni ministrul de externe israelian Eli Cohen.

Drapelul Israelului

''Atacuri teroriste contra civililor'' israelieni au fost concepute în tabăra Jenin, a declarat Cohen în faţa presei, scrie Agerpres.

''Lovim cu forţă această placă turnantă a terorismului'', a adăugat el.

Ministerul Sănătăţii palestinian a menţionat că şapte persoane au murit în timpul operaţiunii israeliene de amploare de la Jenin.

Potrivit Reuters, forţele israeliene au folosit drone în timpul unei operaţiuni desfăşurate în noaptea de duminică spre luni la Jenin. Acţiunea a vizat Brigăzile Jenin, o unitate formată din grupuri de militanţi care trăiesc în tabăra de refugiaţi. Aceasta adăposteşte 14.000 de persoane pe o suprafaţă de numai jumătate de kilometru pătrat, inclusiv militanţi din grupările palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic.

De aproape un an, raidurile armatei israeliene în oraşe palestiniene precum Jenin au devenit o rutină, în contextul în care au avut loc numeroase atacuri comise de militanţi palestinieni contra soldaţilor israelieni şi coloniştilor evrei din Cisiordania.

O înaltă oficialitate israeliană a precizat că militarii ar putea rămâne mai multe zile la Jenin. ''O operaţiune nu se încheie într-o singură zi'', a declarat pentru postul de radio al armatei ministrul energiei israelian Israel Katz, care face parte din cabinetul de securitate israelian.

Până la 21 iunie, când a efectuat o lovitură la Jenin, armata israeliană nu mai utilizase drone în Cisiordania din 2006.

Ministrul apărării israelian Yoav Gallant a afirmat că forţele sale ''monitorizează atent comportamentul inamicilor''. ''Structura de apărare este pregătită pentru toate scenariile'', a explicat demnitarul israelian.

După raidul din iunie al armatei israeliene la Jenin, palestinieni înarmaţi au ucis patru israelieni în apropierea unei colonii evreieşti din Cisiordania.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas a calificat operaţiunea armatei israeliene drept ''o nouă crimă de război împotriva poporului nostru lipsit de apărare''.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?