Israelul critică dur rezoluția Adunării Generale a ONU privind armistițiul: „Să vă fie ruşine!"

Israelul critică dur rezoluția Adunării Generale a ONU privind armistițiul: „Să vă fie ruşine!"

„Să vă fie ruşine!", a afirmat vineri ambasadorul Israelului la ONU, calificând drept „infamie" votarea de către Adunarea Generală a ONU a unei rezoluţii prin care se cere un „armistiţiu umanitar", dar fără să fie menţionată mişcarea palestiniană Hamas, în cea de-a 21-a zi de război dintre Israel şi Hamas, relatează AFP, citată de Agerpres.

Război în Israel FOTO Profimedia

„Este o zi întunecată pentru ONU şi pentru umanitate", a declarat Gilad Erdan, dând asigurări că Israelul va continua să folosească „toate mijloacele" pe care le are la dispoziţie pentru a „scăpa lumea de răul pe care îl reprezintă Hamas" şi „să aducă ostaticii acasă".

Cu o mare majoritate de voturi, Adunarea Generală a ONU a cerut vineri un „armistiţiu umanitar imediat", în timp ce armata israeliană a anunţat „extinderea" operaţiunilor sale terestre în Fâşia Gaza.

Criticată de Israel şi Statele Unite, rezoluţia cu caracter neobligatoriu, a fost votată cu 120 de voturi pentru, 14 împotriva şi 45 de abţineri de cei 193 de membri ai ONU.

Amintim că organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW) a avertizat sâmbătă că întreruperea telecomunicaţiilor şi a Internetului în Fâşia Gaza, supusă unor bombardamente intense israeliene, riscă să ascundă „atrocităţi în masă'' , potrivit AFP, citată de Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat