Israelul declară că returnează toți muncitorii și întrerupe orice contact cu Fâșia Gaza

Israelul declară că returnează toți muncitorii și întrerupe orice contact cu Fâșia Gaza

Israelul a anunțat că returnează în Gaza toți muncitorii din Fâșie care erau blocați după atacul Hamas din 7 octombrie și că taie orice legătură cu teritoriul controlat de organizația militantă, notează AFP, scrie Agerpres.

Israel-Gaza FOTO: Below the Sky/Shutterstock

„Lucrătorii din Gaza care se aflau în Israel în ziua în care a început războiul vor fi trimişi înapoi în Gaza”, a declarat cabinetul de securitate israelian într-un comunicat.

În general vorbind, „Israelul întrerupe toate legăturile cu Gaza, nu vor mai fi muncitori palestinieni din Gaza”, a subliniat cabinetul în document.

Înainte de izbucnirea războiului aproximativ 18.500 de locuitori din Fâşia Gaza aveau permise de muncă în Israel, potrivit Cogat, organul Ministerului israelian al Apărării care supraveghează activităţile civile din Teritoriile Palestiniene.

Contactat de AFP, Cogat nu a divulgat numărul exact al muncitorilor din Gaza care se aflau pe teritoriul Israelului la începutul conflictului. Numărul muncitorilor a fost estimat la cel mult 4.000 de persoane de către presa israeliană, adaugă Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”