Israelul este gata să accepte mii de refugiaţi evrei din Ucraina

Israelul este gata să accepte mii de refugiaţi evrei din Ucraina

Israelul este pregătit să accepte mii de refugiaţi evrei din Ucraina, a declarat joi ministrul israelian al imigraţiei, Pnina Tamano-Shata, pe fondul intensificării conflictului militar cu Rusia, transmite dpa. Ambasadele israeliene au trimis reprezentanţi la principalele puncte de frontieră din Polonia, Slovacia, Ungaria şi România.

Ea a adăugat că ţara sa este gata să furnizeze Ucrainei "asistenţă umanitară imediată".

Ministrul israelian a făcut aceste remarci la o conferinţă a organizaţiilor evreieşti, menţionează dpa, citând un comunicat oficial.

La rândul său, Ministerul de Externe israelian i-a îndemnat pe cetăţenii israelieni din Ucraina să plece imediat din ţară, pe la graniţa de vest, iar ambasadele israeliene au trimis reprezentanţi la principalele puncte de frontieră din Polonia, Slovacia, Ungaria şi România, aminteşte dpa.

Israelul şi-a exprimat deja preocuparea faţă de situaţia din Ucraina, referindu-se la importanta comunitate evreiască din această ţară.

În ultimii ani, Ucraina a fost o sursă semnificativă de imigraţie în Israel, cu până la 7000 de imigranţi ucraineni anual. Potrivit estimărilor, circa 43.000 de evrei trăiesc în prezent în Ucraina şi alţi 15.000 de cetăţeni israelieni sunt stabiliţi în această ţară.

Mai devreme joi, ministrul de externe israelian Jair Lapid a condamnat pe Twitter invazia rusă din Ucraina, vorbind de o "încălcare gravă a ordinii internaţionale" şi adăugând că "Israelul este o ţară care a trecut prin războaie războaie, iar războiul nu este un mod de a rezolva conflicte".

El a mai spus că încă există posibilitatea revenirii la masa negocierilor, cu medierea puterilor mondiale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina