Israelul, îngrijorat de legăturile militare dintre Iran şi Rusia

Israelul, îngrijorat de legăturile militare dintre Iran şi Rusia

Premierul israelian Yair Lapid a declarat, joi, că este profund îngrijorat de legăturile dintre Rusia și Iran.

Israelul, îngrijorat de legăturile militare dintre Iran şi Rusia

Yair Lapid a avut o convorbire cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, cu care a discutat despre cele mai recente evoluții din războiul din Ucraina. El i-a transmis lui Kuleba că Israelul este în continuare alături de poporul ucrainean, potrivit unui comunicat transmis de biroul său, relatează Agerpres.

Premierul israelian a ținut să precizeze și îngrijorarea profundă pe care o are cu privire la legăturile dintre Rusia și Iran. Conform declarațiilor unui responsabil israelian, Lapid ar fi făcut aluzie la transferul de drone iraniene.

Uniunea Europeană a anunțat că a strâns probe prin care se poate demonstra că dronele folosite de ruși în Ucraina au fost furnizate de Iran. UE a impus deja sancțiuni împotriva mai multor entități din Iran.

Ministrul apărării din Israel, Benny Gantz, a afirmat că țara sa nu va furniza arme Ucrainei, la scurt timp după ce Moscova avertizase împotriva furnizării de arme israeliene.

"Politica noastră faţă de Ucraina nu se va schimba. Vom continua să sprijinim Occidentul şi să fim alături de el, dar nu vom furniza Ucrainei niciun sistem de armament", a spus Benny Gantz.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”