Israelul înregistrează peste 1.500 de cazuri de coronavirus într-o zi, pentru prima dată în ultimele săptămâni

Israelul înregistrează peste 1.500 de cazuri de coronavirus într-o zi, pentru prima dată în ultimele săptămâni

Numărul de infectări zilnice cu coronavirus a trecut de 1.500 în Israel, pentru prima dată în ultimele săptămâni, relatează DPA.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.523 de noi cazuri. Ultima dată când bilanţul pentru o zi a fost mai mare s-a întâmplat la 15 octombrie, când au fost înregistrate 1.612 noi cazuri.

Înmulţirea cazurilor coincide cu o extindere a testării. Aproape 69.000 de teste au fost făcut în ultimele zile, rata de pozitivare fiind de 2,2%, similar cu ultimele zile, dar mai ridicată decât în ultimele săptămâni.

Cu o populaţie de 9 milioane de locuitori, Israel a reuşit relativ cu succes să ţină pandemia sub control în primăvară, parţial datorită unor măsuri guvernamentale stricte care au fost impuse din timp.

Însă cazurile de infectare s-au înmulţit exponenţial peste vară, când restricţiile au fost relaxate. Guvernul a impus un al doilea lockdown la mijlocul lui septembrie. De la mijlocul lui octombrie, guvernul a început din nou să îl relaxeze treptat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”