Israelul își avertizează cetățenii să părăsească Turcia din cauza creșterii amenințărilor teroriste

Israelul își avertizează cetățenii să părăsească Turcia din cauza creșterii amenințărilor teroriste

Israelul a emis o avertizare urgentă pentru cetățenii săi aflați în Turcia, solicitându-le să părăsească țara imediat, din motive de securitate. Anunțul a fost făcut de consulatul israelian de la Istanbul, care a evocat creșterea amenințărilor teroriste la adresa israelienilor din străinătate. Situația a determinat ridicarea nivelului de alertă la cel mai înalt grad, nivelul 4.

Israelienii, avertizați să părăsească Turcia FOTO Shutterstock

Consiliul Național de Securitate al Israelului a emis, de asemenea, un comunicat oficial avertizând că, din cauza amenințărilor continue de acte teroriste împotriva israelienilor aflați în afara țării, toți cetățenii israelieni din Turcia trebuie să părăsească țara cât mai rapid posibil.

„În contextul înmulţirii continue a ameninţărilor teroriste împotriva israelienilor din străinătate (...), toţi israelienii ce se află în Turcia trebuie să plece cât mai repede posibil”, se arată în comunicatul oficial.

Această decizie a venit în urma manifestațiilor care au avut loc în fața consulatului israelian de la Istanbul și ambasadei Israelului de la Ankara, după ce un spital din Fâșia Gaza a fost lovit de o rachetă. Incidentul tragic a dus la sute de decese printre pacienții și refugiații palestinieni.

Israelul și palestinienii se acuză reciproc pentru această lovitură. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a atribuit-o statului evreu, catalogând-o drept „cel mai recent exemplu de atacuri israeliene lipsite de orice umanitate”.

Președintele american Joe Biden, aflat miercuri într-o vizită în Israel, a susținut versiunea autorităţilor israeliene, imputând acest tir de rachetă combatanţilor palestinieni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat