Israelul lansează Operaţiunea Dawn împotriva Jihadului Islamic în Gaza

Israelul lansează Operaţiunea Dawn împotriva Jihadului Islamic în Gaza

„În prezent, Forţele de Apărare Israelului lovesc în Fâşia Gaza. O situaţie specială a fost declarată în spatele liniilor israeliene. Un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israelului a anunţat că operaţiunea împotriva ţintelor teroriste ale grupării Jihad Islamic Palestinian se numeşte „Dawn” (Zori de zi).

Serviciul de presă a precizat că de la ora 16:45 (coincide cu ora Bucureştiului) pe 5 august până la ora 20:00 pe 6 august, sunt puse în aplicare „instrucţiuni speciale pentru spatele liniei de apărare israeliene, până la 80 km de Fâşia Gaza”.

Al Arabiya relatează că doi jihadişti au fost ucişi şi 19 răniţi în loviturile israeliene. Anterior, Reuters, citând aceeaşi sursă, a raportat un mort şi 18 răniţi.

Sky News Arabia a raportat ulterior, citând surse, că numărul morţilor a crescut la şapte. Potrivit acestora, alte 40 de persoane au fost rănite. Anterior, acelaşi canal, citând serviciul de sănătate din Fâşia Gaza, a raportat patru morţi. Potrivit Agence France-Presse, printre morţi se numără un copil mic.

Unul dintre comandanţii grupului „Saray al-Quds” („Companiile din Ierusalim” - aripa armată a „Jihadului Islamic”) palestinian, Taysir al-Jaabari , a murit în urma loviturilor armatei israeliene în Fâşia Gaza, relatează portalul de ştiri Sama News.

Armata israeliană a raportat ulterior că aproximativ 15 terorişti ai Jihadului Islamic au fost ucişi.

Anterior, în zonele de frontieră au fost întărite celulele sistemului de apărare aeriană Iron Dome. Comandamentul Forţelor de Apărare Israelului a decis joi să trimită unităţi suplimentare în zona de frontieră cu Gaza pentru a creşte pregătirea de luptă în cazul unui posibil atac al radicalilor.

Marţi, armata israeliană l-a reţinut pe unul dintre liderii grupului „Jihad Islamic” în tabăra de refugiaţi palestinieni Jenin. În aceeaşi zi, Israelul a blocat drumuri din apropierea Fâşiei Gaza, a închis punctul de control Erez de la graniţa cu enclava palestiniană şi a întrerupt legăturile feroviare dintre oraşele Ashkelon şi Sderot din sudul ţării din cauza unui posibil răspuns din partea grupării teroriste. .

Forţele de securitate israeliene desfăşoară operaţiuni antiteroriste în Cisiordania din 10 aprilie, ca răspuns la o serie de atacuri teroriste în oraşele statului evreu, în care 20 de persoane au fost ucise.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante