Israelul pune în alertă sistemele de apărare aeriană și de atac

Israelul pune în alertă sistemele de apărare aeriană și de atac

IDF a mai informat că există zeci de aeronave pe cer și o coordonare strânsă cu SUA este în curs de desfășurare.

Avion israelian. Foto: EPA-EFE

Sistemele de apărare și atac ale Forțelor Aeriene Israeliene sunt în alertă, zeci de avioane sunt pe cer și există o strânsă coordonare cu Statele Unite. Această declarație a fost făcută în timpul unui briefing pentru jurnaliști de către purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), Daniel Hagari, menționând că „săptămâna aceasta IDF a evaluat situația și au aprobat planurile de pregătire pentru un atac din Iran”.

Sistemele de apărare și atac ale Forțelor Aeriene Israeliene sunt în alertă și există zeci de avioane pe cer. Evaluăm situația cu partenerii noștri strategici, în primul rând Statele Unite, și menținem o coordonare strânsă cu aceștia”, a spus Hagari. a spus.

Purtătorul de cuvânt al armatei a menționat că „de la începutul războiului [7 octombrie 2023], Israelul s-a confruntat cu multiple amenințări venite din partea aliaților din regiune ai Iranului și milițiilor iraniene, inclusiv cu rachete și drone”. „Știm cum să ne activăm sistemele defensive și ofensive în consecință și le-am optimizat pentru a le face și mai bune”, a continuat el. „Forțele de Apărare Israelului sunt pe deplin pregătite pe toate fronturile atât pentru apărare, cât și pentru atac”, a conchis el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?