Israelul salută retragerea SUA din Consiliul ONU pentru drepturile omului

Israelul salută retragerea SUA din Consiliul ONU pentru drepturile omului

Israelul a salutat miercuri decizia SUA de a se retrage din Consiliul ONU pentru drepturile omului, acuzat de Washington de parti-pris antiisraelian, relatează AFP.

Statele Unite au anunţat marţi că se vor retrage din această organizaţie cu sediul la Geneva, pe care o acuză de 'ipocrizie' şi de poziţii împotriva Israelului.

"Israelul mulţumeşte preşedintelui (Donald) Trump, secretarului (de stat Mike) Pompeo şi ambasadoarei (americane la ONU Nikki) Haley pentru decizia lor curajoasă împotriva ipocriziei şi minciunilor aşa-numitului Consiliu ONU pentru drepturile omului", a transmis într-un comunicat biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

"De mai mulţi ani, CDO (Consiliul pentru drepturile omului) a arătat că este o organizaţie anti-Israel părtinitoare şi ostilă care şi-a trădat misiunea de a apăra drepturile omului", se mai arată în comunicat.

CDO a fost creat în 2016 pentru a promova şi apăra drepturile omului în întreaga lume, însă rapoartele sale au contrazis deseori priorităţile SUA.

De la venirea la Casa Albă în 2017 a preşedintelui republican Donald Trump, Statele Unite s-au retras din UNESCO, au tăiat mai multe finanţări pentru organisme ale ONU şi au anunţat retragerea din Acordul de la Paris privind clima şi din Acordul nuclear cu Iranul susţinut de ONU.

Retragerea SUA din Consiliul pentru drepturile omului nu este o premieră. În urmă cu 12 ani, administraţia republicanului George W. Bush a boicotat de asemenea CDO, după care preşedintele democrat Barack Obama a decis să reînscrie ţara sa în acest organism. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...