Israelul suspendă zborurile internaţionale, pentru a preveni sosirea persoanelor infectate cu mutaţiile coronavirusului

Israelul suspendă zborurile internaţionale, pentru a preveni sosirea persoanelor infectate cu mutaţiile coronavirusului

Israelul va suspenda începând de luni traficul aerian internaţional de pasageri, măsură luată pentru a preveni intrarea în ţară a unor persoane infectate cu variantele mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2 descoperite recent.

''Cu rare excepţii, închidem ermetic spaţiul aerian pentru a preveni intrarea variantelor virusului şi de asemenea pentru a asigura o avansare rapidă în campania noastră de vaccinare'', a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-un mesaj transmis public la începutul unei şedinţe de guvern, potrivit agenţiei Reuters. Suspendarea zborurilor intră în vigoare luni, de la ora 22:00 GMT.

De altfel, de la începutul pandemiei graniţele Israelului au fost aproape complet închise pentru cetăţenii străini, numai deţinătorilor de paşapoarte israeliene fiindu-le permisă intrarea în ţară, şi acestora cu măsuri de carantină.

Pe de altă parte, tot duminică guvernul premierului Netanyahu a decis extinderea campaniei de vaccinare şi pentru adolescenţii cu vârste între 16 şi 18 ani, ''pentru a permite revenirea lor rapidă la şcoală şi participarea în condiţii normale la examene'', a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educaţiei. Dar titularul acestui portofoliu, ministrul Yoav Galant, a declarat că încă este prea devreme pentru a spune dacă şcolile vor putea fi redeschise începând din februarie.

Israelul desfăşoară cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-COVID-19, fiind prima ţară care a reuşit să-şi vaccineze cel puţin cu prima doză un sfert din populaţie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...