Israelul vrea să vândă serviciul poştal

Israelul vrea să vândă serviciul poştal

Israelul intenţionează să privatizeze integral serviciul naţional poştal printr-o combinaţie de oferte de acţiuni la Bursa din Tel Aviv şi alte măsuri, inclusiv o posibilă vânzare către o entitate privată, transmite Reuters.

Ministrul Comunicaţiilor, Yoaz Hendel, a declarat că 40% din Israel Post Co ar putea fi vândut la bursă printr-o Ofertă Publică Iniţială (IPO), iar restul acţiunilor deţinute de stat printr-o vânzare privată, IPO sau o combinaţie a ambelor.

Tranzacţia a fost acceptată de Ministerul de Finanţe, dar nu s-a stabilit încă calendarul.

După ani de rezultate slabe, Israel Post efectuează o reorganizare majoră, inclusiv schimbarea centrelor de livrare şi reducerea numărului de angajaţi.

Privatizarea companiei va duce la îmbunătăţirea operaţiunilor, a dat asigurări Guvernul israelian.

Hendel a explicat că printre reformele propuse se află reducerea reglementării, extinderea concurenţei în domeniul trimiterii scrisorilor, progrese în vederea digitalizării şi amenzi mai mari pentru nerespectarea licenţelor.

"Piaţa scrisorilor scade, în timp ce creşte piaţa pachetelor. Este timpul pentru o schimbare a funcţionării serviciilor poştale", a declarat ministrul Comunicaţiilor. Acesta a adăugat că doar o privatizare completă este soluţia pe termen lung a problemelor structurale cu care se confruntă compania poştală.

În primul semestru din 2021, Israel Post a raportat pierderi de 64 milioane şekeli (21 milioane dolari) faţă de pierderi de 163 milioane şekeli în urmă cu un an. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...