Istvan Kovacs, atacat după Flamengo – Al Hilal: Cum a fost catalogat arbitrajul românului

Istvan Kovacs, atacat după Flamengo – Al Hilal: Cum a fost catalogat arbitrajul românului

Mondialul Cluburilor e în desfășurare de o săptămână, însă, așa cum se întâmplă, de obicei, competiția organizată de FIFA se bucură de un nivel ridicat de mediatizare abia după primele tururi.

Istvan Kovacs, în prim-plan la Mondialul Cluburilor

Așa se întâmplă și acum, în Maroc, mai ales că prima semifinală, condusă de o brigadă românească – Istvan Kovacs (central), Vasile Marinescu și Ovidiu Artene (asistenți) – a produs o surpriză uriașă! După o partidă explozivă, în care Kovacs a acordat două penalty-uri pentru saudiți, ambele transformate, și a eliminat un jucător de la Flamengo – Gerson a primit două „galbene“, în minutele 15 și 40+8 – campioana Asiei, Al-Hilal Riad, a dat lovitura, trecând de deținătoarea Copei Libertadoes, Flamengo, scor 3-2. Finalul a fost incendiar, în condțiile în care brazilienii au înscris golul doi, în minutul 90+1, iar apoi au forțat egalarea în cele șapte, opt minute adiționale arătate.

După meci, tehnicianul lui Flamengo, celebrul Vitor Perreira (54 de ani), a pus tunurile pe centralul Istvan Kovacs (38 de ani): „Un arbitraj care nu s-a ridicat la nivelul competiției, lipsit de claritate, un arbitraj provocator! Dacă jucătorii noștri n-aveau personalitate și calm, sunt convins că meciul s-ar fi terminat cu mai multe eliminări“.

În schimb, antrenorul saudiților, Ramon Diaz (63 de ani), a fost foarte mulțumit: „Flamengo a fost surprinsă de calitatea noastră“.

Mondialul Cluburilor 2023, Maroc

Turul I

*Al-Ahly (Egipt) – Auckland City (Noua Zeelanda) 3-0

Turul II

*Wydad Casablanca (Maroc) – Al-Hilal (Arabia Saudită) 1-1 (3-5 după loviturile de departajare)

*Seattle Sounders (SUA) – Al-Ahly (Egipt) 0-1

Semifinale

*Flamengo (Brazilia) – Al-Hilal (Arabia Saudită) 2-3

*Al-Ahly (Egipt) – Real Madrid (Spania)

Miercuri, ora 21.00

Finala mică: Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17.30

Finala: Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 21.00

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...