ISU: Locuințe inundate, copaci căzuți pe carosabil sau pe autoturisme, ca urmare a ploii torențiale din Capitală

ISU: Locuințe inundate, copaci căzuți pe carosabil sau pe autoturisme, ca urmare a ploii torențiale din Capitală

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București informează că a primit luni, în intervalul orar 22,00 - 23,00, peste 20 de solicitări de intervenții pentru extragerea apei acumulate în subsolurile locuințelor sau în curțile bucureștenilor, ca urmare a ploii torențiale.

"Sunt câteva consecințe ale fenomenelor meteo din ultimele două ore, însă nu de o gravitate foarte mare. Vorbim, în primul rând, de intervenții pentru extragerea apei acumulate în subsolurile locuințelor sau în curțile cetățenilor. În intervalul orar 22,00 — 23,00 au fost peste 20 de astfel de solicitări. (...) După ora 23,00, numărul acestor solicitări a crescut, inclusiv pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil sau pe autoturisme", a declarat, la Digi24, Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

Potrivit acestuia, echipajele ISU acționează cu motopompe transportabile și cu drujbe.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni seară o atenționare nowcasting Cod galben de furtună pentru municipiul București, valabilă până la ora 23,00 .

Potrivit meteorologilor, în Capitală se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor depăși local 15-20 l/mp, izolat 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

"Sistemele convective sunt în dezvoltare, iar la începutul intervalului atenționat cantitățile de apă vor fi mai însemnate, îndeosebi în sudul orașului", conform ANM.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”