ISU Sibiu: Patru persoane rănite în telecabina de la Bâlea, se pare din cauza unei defecțiuni tehnice

ISU Sibiu: Patru persoane rănite în telecabina de la Bâlea, se pare din cauza unei defecțiuni tehnice

Șapte persoane au fost rănite duminică, în timp ce se deplasau cu două telecabine care nu s-au oprit la timp, una care urca și alta care cobora, pe traseul Bâlea Cascadă - Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, a precizat pentru AGERPRES, Ramona Nistor, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.

* Președintele CJ Sibiu: Sunt patru răniți ușor și la Bâlea Cascadă și la Bâlea Lac, din două telecabine

"Din primele informații, patru persoane au fost rănite la Bâlea Cascadă, iar alte trei, la Bâlea Lac, în două telecabine diferite. Se pare că este vorba de defecțiune tehnică. A fost solicitat elicopter SMURD la Bâlea", a precizat sursa citată.

Din cei trei răniți sus, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Masivul Făgăraș, o persoană nu se poate deplasa și va trebui coborâtă de pe munte, de salvamontiști, cu targa, potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean.

"Sunt răniți și jos, la Bâlea Cascadă și sus, la Bâlea Lac. Știu că este vorba de răniți ușor. Una dintre victime se pare că va fi adusă cu targa de sus, de la Bâlea Lac, de către salvamontiști, până unde îi poate prelua ambulanța. S-a întâmplat în telecabina care a urcat la Bâlea Lac și în cea care a coborât la Bâlea Cascadă", a precizat pentru AGERPRES, președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean.

Din primele informații, se pare că cei șapte răniți au ieșit singuri din telecabine, după ce acestea s-au oprit. Patru dintre răniți se aflau în telecabina care a coborât la Bâlea Lac, în care erau în total 15 persoane.
La răniții de jos, de la baza Masivului Făgăraș, ambulanțele deja au ajuns, anunță autoritățile. Medicii nu au cum să ajungă la peste 2.000 de metri în Munții Făgăraș, la cei răniți din telecabina de la Bâlea Lac, decât cu elicopterul sau îi pot trata dacă sunt aduși de salvamontiști cu targa.

Medicii din ambulanțe au reușit să acorde primul ajutor la patru răniți, dintre care un copil de patru ani, cu fractură nazală, un bărbat cu piciorul rupt și două femei lovite la spate și picioare.

La Bâlea Lac s-au deplasat de urgență prefectul județului Sibiu, Lucian Radu și șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport care face legătura în această perioadă, pe cablu, pe o distanță de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, până la peste 2.000 de metri altitudine. Deocamdată Transfăgărășanul este închis, nefiind deszăpezit.

Nu este pentru prima dată când sunt probleme cu telecabina de la Bâlea. În ianuarie 2016 a avut loc cea mai mare operațiune de evacuare a turiștilor de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, din cauză că telecabina se blocase. Un număr de 70 de turiști, din care 45 de copii, au fost transportați atunci cu elicopterele de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă, pentru a putea ajunge acasă.

AGERPRES(AS-Isabela Paulescu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale