ISU Suceava a adus psihologi în tabăra de refugiaţi din Siret

ISU Suceava a adus psihologi în tabăra de refugiaţi din Siret

Mai mult de 120 de persoane erau cazate la ora 15,30 în tabăra mobilă amplasată la stadionul din oraşul Siret, iar o echipă de psihologi a venit în sprijinul refugiaţilor pentru a le oferi consiliere de specialitate, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

El a precizat că toate persoanele venite din Ucraina sunt cazate temporar în taberele mobile, urmând ca ulterior să fie transportate către alte locaţii.

Totodată, Alin Găleată a spus că, în sprijinul acestor persoane, ISU Suceava a adus în zona de cazare, precum şi în cea a Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, o echipă de psihologi.

Este vorba despre psihologul pompierilor militari, maiorul Constantin Rusu, împreună cu o parte din psihologii voluntari ai ISU Suceava.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a precizat că printre aceştia sunt vorbitori de limbi străine, inclusiv ucraineană.

ISU Suceava a creat o reţea de psihologi voluntari, încă din anul 2021, pentru a acorda asistenţă psihologică în mod gratuit victimelor dezastrelor. Pe aceste liste figurează 23 de psihologi cu drept de liberă practică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”