ISW: Rusia ar putea redirecționa trupe de pe front pentru a apăra Peninsula Crimeea

ISW: Rusia ar putea redirecționa trupe de pe front pentru a apăra Peninsula Crimeea

Atacurile desfășurate în ultimele două săptămâni împotriva infrastructurii militare rusești din Crimeea ar putea forța Moscova să își retragă o parte din forțele sale armate din prima linie pentru a proteja această peninsulă din Marea Neagră pe care a anexat-o în 2014, estimează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Atac cu drona în cartierul general al Flotei ruse staționate la Sevastopol FOTO Arhivă

Potrivit ISW, oficialii din Crimeea iau probabil în considerare întărirea securității în peninsulă în urma atacurilor asupra infrastructurii militare rusești. Astfel de măsuri ar putea îndepărta unele forțe armate ale Rusiei de pe liniile de front din estul și sudul Ucrainei.

Sâmbătă, Flota rusă staționată la Sevastopol a fost atacată cu o dronă, care a lovit acoperișul unei clădiri după ce forțele rusești aflate acolo nu reușiseră să o doboare. Această versiune a fost confirmată, apoi infirmată de șeful așa-numitei Republici Crimeea, Serghei Aksionov.

În a doua sa declarație, Aksionov a susținut că drona a aterizat și a luat foc pe acoperiș după ce fusese doborâtă. Însă imaginile apărute pe rețelele de socializare îl contrazic pe oficialul rus. În acest context, Aksionov a cerut populației să nu mai filmeze atacurile cu drone.

Ultimele evaluări ale ISW asupra evoluției războiului din Ucraina

Forțele ruse au eșuat în ultimele atacuri pe frontul de est. De asemenea, au purtat atacuri limitate, dar eșuate, la nord de orașul Harkov. În plus, nu au reușit să avanseze după mai multe asalturi la nord-vest de orașul Herson și la est de orașul Nikolaev, pe frontul de sud.

În paralel, forțele ucrainene au lovit din nou depozite de muniții și poziții rusești din regiunile Herson și Zaporojie.

În același timp, Rusia și separatiștii proruși din Donbas continuă eforturile de mobilizare, inclusiv forțată în teritoriile ocupate. Condițiile din teritoriile ocupate continuă să se deterioreze, ceea ce indică o guvernare ineficientă, evaluează ISW.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”