ISW: Rusia plănuiește o nouă ofensivă în estul Ucrainei

ISW: Rusia plănuiește o nouă ofensivă în estul Ucrainei

Rusia se pregătește să lanseze o nouă ofensivă în săptămânile următoare, odată ce terenul din sudul și estul Ucrainei va îngheța, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea sa de duminică asupra evoluției războiului din țara vecină.

FOTO Profimedia

Numeroase surse rusești susțin că forțele armate ale Kremlinului vor lansa un mare efort ofensiv în Ucraina. Unele dintre aceste surse estimează că ofensiva ar putea începe până la 2 februarie, după înghețarea pământului.

În timp ce sursele respective susțin că armata ucraineană devine „epuizată”, ISW apreciază că nici armata rusă nu este capabilă în prezent de „descoperiri” semnificative din punct de vedere operațional.

Condițiile cauzate de vremea rece par să afecteze activitățile la sol de ambele părți. În sudul Ucrainei, aviația rusă nu poate opera din cauza înghețului, constată ISW.

ISW anticipează că, în pofida condițiilor meteorologice nefavorabile, armata rusă va încerca să-și intensifice operațiunile ofensive localizate în estul Ucrainei pentru a da impresia că menține inițiativa. Cu toate acestea, adaugă ISW, armata invadatoare nu va putea face progrese semnificative din punct de vedere operațional.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?