Italia a aprobat planul naţional de vaccinare împotriva COVID-19; campania va începe imediat după Crăciun

Italia a aprobat planul naţional de vaccinare împotriva COVID-19; campania va începe imediat după Crăciun

Autorităţile italiene au aprobat miercuri planul naţional de vaccinare în masă împotriva COVID-19, a anunţat comisarul extraordinar pentru urgenţa coronavirusului, Domenico Arcuri, după o reuniune între guvernul central şi guvernatorii celor 20 de regiuni.

Vaccinarea va începe cu grupele de populaţie considerate cu cel mai ridicat risc la COVID-19, precum personalul medical şi vârstnicii, iar ulterior va fi extinsă la populaţia generală, a informat biroul lui Arcuri, precizând că vaccinarea va fi gratuită şi neobligatorie.

'Campania de vaccinare va începe cu primele 1.833.975 de doze de vaccin COVID-19 distribuite de Pfizer', a indicat aceeaşi sursă, citată de Xinhua.

Italia va primi vaccinurile prin sistemul centralizat de achiziţie al Uniunii Europene, în baza autorizării Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

Dacă totul se va desfăşura conform previziunilor, primele doze le vor fi administrate cetăţenilor în Italia imediat după Crăciun, a indicat Arcuri.

'În zilele următoare, prima sesiune de vaccinare în masă va implica ... lucrători în domeniul medical şi de asistenţă socială, personalul spitalelor de stat şi private, rezidenţii şi personalul centrelor de îngrijire', a adăugat el.

Reuniunea de miercuri a mai aprobat planul de distribuţie a primelor 1,8 milioane de doze între regiuni, pe baza situaţiei lor epidemiologice.

Al doilea lot de 2.507.700 de doze va sosi în Italia în următoarele săptămâni, potrivit biroului comisarului.

Italia a raportat miercuri 17.572 de cazuri noi de infectare şi încă 680 de decese. Numărul total al infectărilor a ajuns la 1.888.144, iar cel al deceselor la 66.537, potrivit Ministerului Sănătăţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...