Italia amână referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari, din cauza coronavirusului (surse)

Italia amână referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari, din cauza coronavirusului (surse)

Din cauza epidemiei de coronavirus guvernul italian va amâna referendumul privind reducerea numărului de parlamentari ce era programat pentru data de 29 martie, au declarat joi surse politice citate de agenţia Reuters.

Nu a fost decisă o nouă dată pentru referendum, conform aceloraşi surse.

Legea care urma să fie supusă votului popular, impulsionată de partidul de guvernământ Mişcarea Cinci Stele (M5S), a fost aprobată de parlamentul de la Roma în octombrie cu o largă majoritate. Însă mulţi parlamentari au încercat de atunci să blocheze această reformă, prin care numărul deputaţilor ar urma să fie redus de la 630 la 400 şi cel al senatorilor de la 315 la 200.

Italia este cea mai afectată ţară din UE de coronavirusul COVID-19, cu 3.089 de cazuri confirmate şi 107 decese, conform ultimului bilanţ anunţat joi seară, când guvernul condus de premierul Giuseppe Conte a adoptat un decret lege cu măsuri excepţionale menite să limiteze epidemia.

S-a decis închiderea temporară a şcolilor, universităţilor, teatrelor şi cinematografelor, fiind de asemenea suspendate evenimentele publice care nu permit menţinerea unei distanţe de siguranţă între participanţi.

Populaţiei i s-a recomandat să evite îmbrăţişările şi saluturile prin strângeri de mână, să menţină faţă de alte persoane o distanţă de siguranţă de ''cel puţin un metru'', iar persoanele în vârstă sau care au o sănătate precară să evite pe cât posibil părăsirea domiciliului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...