Italia: Armata, trimisă într-un focar de coronavirus de lângă Napoli după tensiuni cu rezidenţi bulgari în carantină

Italia: Armata, trimisă într-un focar de coronavirus de lângă Napoli după tensiuni cu rezidenţi bulgari în carantină

Armata italiană a fost trimisă joi pentru a închide şi securiza o 'zonă roşie' de lângă Napoli, unde în jur de 50 de rezidenţi străini infectaţi cu noul coronavirus au încercat să fugă din carantina forţată, au relatat mass-media din Italia, potrivit AFP.

Aproape 700 de persoane, în majoritate cetăţeni bulgari, care locuiesc la Mondragone (60 km nord de Napoli, regiunea Campania) au primit luni ordin să nu-şi părăsească locuinţele (foste locuinţe sociale ale municipalităţii), din cauza suspiciunilor de contaminare cu coronavirus, a relatat site-ul RAI.

Autorităţile locale au lansat o campanie de depistare a celor infectaţi, care a identificat 49 de persoane pozitive la coronavirus.


Foto: (c) CIRO FUSCO / EPA


Joi dimineaţă, un grup de cel puţin câteva zeci de oameni a trecut de cordonul sanitar, pentru a merge să protesteze în oraş.

Poliţia a intervenit pentru a-i întoarce din drum, fără violenţă, dar cu momente de tensiune, iar preşedintele regiunii, Vincenzo de Luca, a anunţat că a chemat în ajutor armata, a mai transmis RAI.

Majoritatea rezidenţilor respectivi sunt muncitori agricoli bulgari, unii fără situaţie legală. Mai multe persoane infectate cu coronavirus s-au făcut nevăzute.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...