Italia: Centrul-stânga, dat câştigător în alegerile locale la Milano, Napoli şi Torino

Italia: Centrul-stânga, dat câştigător în alegerile locale la Milano, Napoli şi Torino

Centrul-stânga este dat câştigător în marile oraşe italiene Milano, Napoli şi Torino în urma alegerilor locale desfăşurate duminică şi luni în 1.192 de municipalităţi din Peninsulă, conform proiecţiilor prezentate în media, transmite marţi dpa.

Aceste alegeri, primul scrutin major de când Mario Draghi a devenit prim-ministru, sunt considerate un test în ce priveşte atitudinea opiniei publice faţă de principalele partide şi faţă de politicile guvernului în criza provocată de pandemie.

Rezultatele parţiale arată că, la Milano, primarul de centru-stânga Beppe Sala va fi reales cu peste 57% din voturi, în vreme ce la Napoli va câştiga tot candidatul de centru-stânga.

La Torino, Stefano Lo Russo, reprezentantul centrului-stânga conduce în faţa candidatului de centru-dreapta Paolo Damilano, dar cel mai probabil nu va atinge pragul de 50% necesar pentru a fi declarat învingător din primul tur.

Tot conform proiecţiilor, la Roma, Roberto Gualtieri (centru-stânga) şi Enrico Michetti (centru-dreapta) se vor confrunta în turul decisiv de peste două săptămâni, actualul primar Virginia Raggi (Mişcarea 5 Stele) sosind pe locul al treilea, la mare distanţă.

Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga, a pus rezultatele slabe ale partidului pe seama nominalizării tardive a candidaţilor. 'Vom învăţa din această greşeală', a spus el luni.

În unele oraşe, Liga a fost întrecută de un alt partid de extremă dreapta, Fratelli d'Italia (FdI), condus de Giorgia Meloni.

'Dacă rezultatele se vor confirma, Fratelli d'Italia este principalul partid în capitala Italiei', a declarat Meloni.

La alegerile locale s-au prezentat doar 54,7% dintre persoanele cu drept de vot, cu 6 procente sub participarea din urmă cu cinci ani.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”