Italia: Copil de 14 luni, internat cu sindrom hemolitic-uremic după ce ar fi consumat brânză din România (ANSA)

Italia: Copil de 14 luni, internat cu sindrom hemolitic-uremic după ce ar fi consumat brânză din România (ANSA)

Un copil de 14 luni este internat într-un spital pediatric din orașul Florența, în Italia, într-un caz probabil de sindrom hemolitic-uremic, provocat de bacteria Escherichia coli (E-coli), posibil după ce a consumat brânză provenită din România, au anunțat, într-un comunicat, autoritățile sanitare locale, relatează marți agenția de presă ANSA. Autoritățile sanitare "le recomandă tuturor celor care au produse pe bază de lapte ale (companiei române) SC Brădet SRL să nu le consume și să le returneze cât mai repede magazinului de unde le-au cumpărat".

Produsul care ar fi provocat îmbolnăvirea copilului ar fi fost cumpărat de la unul dintre magazinele care vând produse românești în regiunea Toscana.

Cel mai probabil produsul ar fi fost cumpărat înainte de 9 martie, când firma respectivă, așa cum au precizat autoritățile sanitare italiene, a retras propriile produse, ca măsură de precauție, mai precizează ANSA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”