Italia: Cutremur pe Insula Ischia, cel puțin un mort

Italia: Cutremur pe Insula Ischia, cel puțin un mort

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea 4,0 a lovit luni seară Insula Ischia, în largul orașului Napoli (sud), provocând distrugeri care au făcut un mort și nouă dispăruți, a anunțat protecția civilă, scrie AFP.

O femeie a murit la Casamicciola, în nordul micuței insule turistice, ucisă de cărămizi căzute dintr-o biserică, în timp ce s-au înregistrat și 25 de persoane rănite ușor.

Cu puțin după miezul nopții (22.00 GMT), protecția civilă a anunțat că un cuplu a fost scos în viață de sub dărâmături și că echipele de prim-ajutor depuneau eforturi pentru a salva trei copii în viață.

Seismul a avut loc în timp ce Italia se pregătește să comemoreze joi un an de la tragedia soldată cu 299 de morți la Amatrice și comunele învecinate din centrul țării. În octombrie 2016 și ianuarie 2017, alte trei cutremure au devastat aceeași regiune.

La Ischia, cutremurul s-a produs la orele 20.57 (19.57 GMT), cu epicentrul situat la o adâncime de 10 kilometri la nord-vest de insulă. Evaluat inițial la magnitudinea 3,6 de Institutul național de geofizică, seismul a fost revizuit la 4,0 în cursul serii.

Pompieri au anunțat pe Twitter că mai multe clădiri s-au prăbușit și numeroase edificii au fost avariate.

Unicul spital de pe insulă a fost lovit de mișcarea telurică și parțial evacuat, dar o structură provizorie a fost amplasată pentru a-i primi pe răniți.

AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...