Italia: Expediție pentru găsirea rămășitelor unei barje ceremoniale, construită la ordinele lui Caligula

Italia: Expediție pentru găsirea rămășitelor unei barje ceremoniale, construită la ordinele lui Caligula

Scafandrii italieni vor lansa în această săptămână o expediție în încercarea de a găsi rămășitele unei largi barje ceremoniale construite la ordinele excentricului împăratul roman Caligula în urmă cu 2.000 de ani, relatează The Telegraph.

Caligula, cunoscut pentru problemele sale psihice și pentru sadismul său, a dispus construirea unor bărci enorme, pentru a face plimbări pe lacul Lemi, situat între mai multe dealuri vulcanice, la o distanță de circa 33 de kilometri în afara Romei.

Rămășitele a două astfel de barje au fost descoperite între 1928 și 1932, când lacul a fost parțial drenat la ordinele dictatorului fascist Benito Mussolini, care auzise de legenda bărcilor pierdute.

Un vechi tunel subteran roman care lega lacul de terenurile agricole din jur a fost redeschis pentru a permite scurgerea apei, dezvăluind rămășitele a două bărci și mai multe artefacte.

Se crede însă că a existat și o treia barcă, care nu a fost niciodată găsită.

"Știm din documente din secolul al XVI-lea că una dintre bărci a mers în jos într-o zonă a lacului diferită de cea unde au fost găsite celelalte două în timpul erei fasciste", a explicat Alberto Bertucci, primar local.

Pe baza acestei informații și a mărturiilor pescarilor locali, care susțin că într-o zonă a lacului, plasele lor se agață și scot adesea la suprafață artefacte romane, scafandrii din cadrul Agenției pentru Protecția Civilă și din cadrul poliției vor începe miercuri explorarea lacului, cu o adâncime de circa 31 metri.

Ei vor folosi sonare și alte echipamente avansate pentru a cutreiera adâncimi noroioase ale lacului, în speranța de a găsi rămășitele celei de-a treia nave comandate de Caligula.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”