Italia fierbe: procurorii au ridicat doi fotbaliști direct din cantonamentul naționalei

Italia fierbe: procurorii au ridicat doi fotbaliști direct din cantonamentul naționalei

Nicolo Zaniolo și Sandro Tonali au fost luați pentru audieri chiar în mijlocul unui antrenament al naționalei Italiei, înainte de meciurile cu Malta și Anglia. Cei doi fotbaliști au fost deja excluși din lot de oficialii federației.

Sandro Tonali are probleme cu procuratura italiană. Foto Profimedia

Parchetul din Torino a anunțat că îl anchetează pe Nicolo Fagioli, mijlocașul lui Juventus, din cauză că e suspectat că joacă la pariuri. Iar scandalul merge mai departe, cu Zaniolo și Tonali acuzați de același lucru. Cei doi au fost ridicați de procuratură direct din cantanomentul naționalei Italiei!

Într-un comunicat, federaţia a precizat că mijlocaşul Tonali şi atacantul Zaniolo, care evoluează în Anglia la Newcastle şi, respectiv, Aston Villa, au fost informaţi de anchetă la centrul de pregătire al Squadrei Azzurre din Coverciano. Ambii jucători vor rata meciurile de calificare ale Italiei la Euro 2024 împotriva Maltei, sâmbătă, şi a Angliei, marţi.

Scandalul a pornit de la Fagioli, de la Juventus

"În această situaţie, cei doi jucători nu sunt în măsură să îşi respecte angajamentele în zilele următoare", a scris Federaţia italiană, care "i-a autorizat să se întoarcă la cluburile lor ".

Zaniolo a fost exclus din lotul Italiei pentru meciurile din calificările Euro 2024. Foto Profimedia

Zaniolo a fost exclus din lotul Italiei pentru meciurile din calificările Euro 2024. Foto Profimedia

Parchetul din Torino a deschis o anchetă împotriva lui Nicolo Fagioli. Mijlocașul în vârstă de 22 de ani al lui Juventus e suspectat că joacă la pariuri. Conform Gazzetta dello Sport, alte două nume importante vor anchetate pentru pariuri: Sandro Tonali și Nicolo Zaniolo. Procurorii vor să descopere dacă aceștia au mizat și pe meciuri de fotbal și dacă au făcut-o în nume propriu sau prin intermediul altor persoane, încălcând Codul de Justiție Sportivă.

Datorii la sârbi

Cei trei riscă pedepse maxime de trei ani de suspendare. „Am dat știrea legată de Fagioli încă de acum cinci luni, am totul despre acest caz. Fagioli paria de mult timp și avea datorii la oameni cu greutate din Serbia, e totul pe pagina mea de Telegram”, a afirmat jurnalistul peninsular Fabrizio Corona. „Fagioli a fost trecut pe bancă din alte motive decât cele reale. Juventus știa și nu l-a denunțat, știa că e dependent de jocuri de noroc și paria de un an întreg. Există responsabilitate juridică și din partea clubului”, a mai dezvăluit acesta.

Fabrizio Corona a continuat destăinuirile: „Fagioli nu e unicul care joacă la pariuri în campionatul italian printre fotbaliștii activi. Voi spune al doilea jucător implicat, mult mai faimos decât Fagioli, internațional important. Evoluează în prezent în străinătate și nu doar că paria, dar o făcea pe meciurile propriei echipei în timp ce juca sau era rezervă, ceea ce are o relevanță penală și civilă diferită de cazul Fagioli. În fiecare săptămână voi dezvălui un nume”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat