Italia: Liderul extremei drepte Matteo Salvini, atacat de o femeie de culoare în Toscana

Italia: Liderul extremei drepte Matteo Salvini, atacat de o femeie de culoare în Toscana

Matteo Salvini, liderul partidului italian de extremă dreapta Liga, a fost atacat miercuri în Toscana de o tânără femeie de culoare, care i-a smuls un nasture de la cămaşă şi rozariul pe care îl purta la gât, anunţă mass-media locale preluate de AFP.

Salvini, al cărui partid se opune puternic imigranţilor şi care şi-a construit succesul electoral pe acest subiect, a fost împins de tânăra originară din Congo, înainte ca serviciul de pază şi poliţia să intervină.

Potrivit prefecturii poliţiei din Pontassieve, unde Matteo Salvini se afla în cadrul campaniei electorale pentru alegerile regionale din 20 şi 21 septembrie, gestul tinerei nu ar fi fost unul premeditat, informează agenţia Ansa. Când se întorcea de la muncă, ea s-a pomenit în mijlocul unui grup de susţinători ai lui Salvini şi ar fi profitat de aceasta pentru a-l împinge, potrivit aceleiaşi surse, care informează despre "starea psihologică alterată" a tinerei.

"Fiecare poate avea păreri politice, de fotbal sau religioase diferite, însă violenţă - nu", a reacţionat Matteo Salvini, citat de Ansa.

Liderul partidului Liga se afla în Toscana în cadrul campaniei sale electorale pentru alegerile în urma cărora dreapta va încerca să cucerească Toscana, regiune considerată de decenii bastion al stângii, dar unde cei doi candidaţi se află la egalitate în cele mai recente sondaje de opinie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”