Italia: Percheziţii la opt activişti 'anti-vaccinare' potenţial violenţi

Italia: Percheziţii la opt activişti 'anti-vaccinare' potenţial violenţi

Poliţia italiană a percheziţionat joi domiciliile şi computerele a opt activişti 'anti-vaccinare', care făcuseră referire pe o reţea socială la potenţiale acţiuni violente cu ocazia unor manifestaţii pe teritoriul ţării împotriva paşaportului sanitar, transmite AFP.

Grupul, care comunica prin mesageria Telegram sub numele de 'războinicii', chema la participare masivă la o manifestaţie prevăzută la sfârşitul săptămânii la Roma, dar îşi şi incita membrii să întreprindă acţiuni violente în localităţile lor de reşedinţă, a indicat poliţia.

Unii şi-au exprimat şi intenţia de a o organiza o întâlnire pregătitoare a manifestaţiei din capitală şi de a se dota cu 'arme albe' pe care să le folosească cu această ocazie, au mai afirmat autorităţile.

Ancheta, desfăşurată în principal de secţia antiteroristă a parchetului din Milano, a procedat la percheziţii în provinciile Milano, Roma, Bergamo, Reggio Emilia, Veneţia şi Padova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante