Italia: Poliţia ia măsuri împotriva unor manageri în legătură cu prăbuşirea unui pod de pe autostradă la Genova în 2018

Italia: Poliţia ia măsuri împotriva unor manageri în legătură cu prăbuşirea unui pod de pe autostradă la Genova în 2018

Poliţia italiană a luat miercuri măsuri împotriva a şase actuali şi foşti manageri din compania care administrează podul de pe autostradă prăbuşit în urmă cu doi ani la Genova, accident în urma căruia şi-au pierdut viaţa 43 de persoane, relatează DPA.

Trei persoane au fost plasate în arest la domiciliu, iar alte trei sunt vizate de restricţii care interzic anumite activităţi, a precizat poliţia, fiind vorba de un caz disjuns din principala anchetă asupra cauzelor tragediei.

Trei dintre cele şase persoane sunt foşti manageri de vârf, iar celelalte trei sunt actuali directori ai Autostrade d'Italia, compania care administrează autostrada din jurul podului prăbuşit.

Anchetatorii au spus că ei sunt acuzaţi de nereguli în privinţa siguranţei pe şosele şi de fraudă. Mai exact, faptele penale presupuse ar avea legătură cu sistemul de izolaţie acustică, au adăugat investigatorii.

O purtătoare de cuvânt a grupului care reprezintă familiile afectate de accident, Egle Possetti, a spus că acţiunea poliţiei este un "semnal important", chiar dacă nu are legătură cu ancheta principală.

Podul Morandi s-a prăbuşit la 14 august 2018, iar mai multe maşini şi camioane au căzut de la mare înălţime pe drumul de dedesubt, distrugând locuinţele a sute de persoane care trăiau sub pod.

Un nou pod, San Giorgio, a fost inaugurat în luna august a acestui an.

Procuratura investighează un număr total de 70 de persoane, inclusiv angajaţi ai operatorului autostrăzii. Potenţiala cauză a prăbuşirii este lipsa lucrărilor de întreţinere.

Guvernul lucrează în prezent la restructurarea companiei Autostrade d'Italia pentru a o trece sub controlul statului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...