Italia: Procuratura anchetează posibila fraudare de către Camorra a unui concurs pentru gardieni în penitenciare

Procurorii italieni au deschis o anchetă în legătură cu suspiciunile că un concurs organizat pentru ocuparea a 400 de posturi de gardieni în penitenciare a fost fraudat de Camorra, mafia napoletană, relatează marți Reuters.

La concurs s-au prezentat aproape 8.000 de tineri, din care 88 au fost prinși cu diverse dispozitive pe care se aflau răspunsurile la teste sau cu care puteau comunica în exterior.

Procurorii suspectează acum că mafia din Napoli, orașul unde se află compania care a tipărit foile de examen, ar fi pus mâna pe răspunsuri și ar fi încercat să-și infiltreze propriii oameni într-un sistem penitenciar în care se află încarcerați 7.000 de membri ai Camorrei, inclusiv 700 de șefi.

Se crede, de asemenea, că mafia ar fi vândut răspunsurile și altor concurenți, pentru suma de 25.000 de euro de la fiecare.

Instanța din Roma nu a dorit să dea detalii cu privire la anchetă, însă Ministerul de Justiție intenționează să anuleze concursul.

În Italia, unde șomajul în rândul tinerilor se menține la aproape 40% în ultimii trei ani, iar locurile de muncă pe durată nedeterminată sunt aproape imposibil de găsit, eșecul acestui concurs aruncă o lumină asupra problemelor care afectează de multă vreme economia țării: corupție și influență larg răspândită a mafiei, absența meritocrației și o piață a muncii rigidă.

Fraudarea examenelor pentru locurile de muncă la stat nu este un fenomen neobișnuit în Italia, în ultimii ani fiind deschise mai multe anchete, inclusiv în cazul unor concursuri pentru ocuparea unor posturi de profesori universitari sau de polițiști rutieri.

Marți, zeci de tineri care au participat la concursul din 20 aprilie, dar și membri ai sindicatului gardienilor (Sappe) s-au adunat în piața din fața Ministerului de Justiție, pentru a cere guvernului suplimentarea cu 1.000 de locuri a posturilor de gardieni.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend