Italia: Un nou cutremur cu magnitudinea de 4 grade s-a produs lângă Napoli

Italia: Un nou cutremur cu magnitudinea de 4 grade s-a produs lângă Napoli

Risc Seismic

Italia a resimțit un nou seism de patru grade, luni seara, regiunea vulganică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, noul seism vine după serie de cutremure produse în ultimele zile în regiune, au raportat autoritățile, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Imagine cutremur pe seismograf FOTO: Shutterstock

Cutremurul s-a produs la scurt timp după ora 22:00, nu a provocat răniți, nici pagube materiale, a declarat protecția civilă pe rețeaua socială X (fostă Twitter), dar evenimentul a stârnit panică în rândul localnicilor, care au ieșit în număr mare pe străzi.

Seismul a avut epicentrul între orașele de coastă Napoli și Pozzuoli la o adâncime de aproximativ 3 km, potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV).

Regiunea vulcanului Câmpiile Flegree, a înregistrat ultima erupție în 1538 și care ar pune în pericol jumătate de million de locuitori în cazul unei noi erupții, a fost în ultimele zile zguduită de o succesiune de cutremure cu magnitudine scăzută.

Vulcanul din Câmpiile Flegree este unul din supervulcanii planetei și a devenit în ultimul timp mai activ și, ca urmare, este mai predispus la a erupe, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la University College din Londra și de la Institutul Național de Cercetare pentru Geofizică și Vulcanologie, citat de CBS News .

Miercuri, un alt seism cu magnitudinea de 4,2, cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani înregistrat în zonă, a fost semnalat în mod deosebit, iar directorul INGV, Mauro Di Vito, a apreciat că este "posibil să se producă mişcări telurice cu o intensitate mai mare", scrie Agerpres.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat