Italianul care a ucis cu cruzime o româncă, după ce o lăsase însărcinată, a scăpat de închisoarea pe viață

Italianul care a ucis cu cruzime o româncă, după ce o lăsase însărcinată, a scăpat de închisoarea pe viață

Verdictul în cazul omului de afaceri italian Antonio Borgia care a ucis-o cu bestialitate pe românca Ana Maria Lăcrămioara Di Piazza, însărcinată cu el, a fost schimbat de la închisoare pe viață la 19 ani și 4 luni de detenție, relatează Palermo Today .

Antonino Borgia a înjunghiat-o de 10 ori pe Ana Maria Lăcrămioara Di Piazza Foto: Arhivă

Antonino Borgia, un antreprenor italian în Partinico, care în luna noiembrie a anului 2019 a ucis-o pe româncă în vârstă de doar 30 de ani, însărcinată în luna a patra, a scăpat de condamnarea la închisoare pe viață, deoarece magistrații italieni au considerat toți factorii agravanți, adică premeditarea, motivele abjecte și cruzimea, nu au existat.

Ana Maria Lăcrămioara Di Piazza locuia din copilărie în orăşelul italian Giardinello, după ce a fost adoptată de o familie siciliană. Însărcinată în patru luni, ea mai avea un copil, care a rămas orfan.

„Un gest tribal”, așa au definit judecătorii de primă instanță asasinarea femeii, care l-au condamnat la închisoare pe viață pe Antonino Borgia, căsătorit și tată a doi copii, care a avut o relație extraconjugală cu victima sa.

Decizia Curții de apel, schimbă hotărârea Tribunalului Palermo , acceptând argumentele avocatului Salvatore Bonni, care îl apără pe acuzat, potrivit cărora „așa cum s-a susținut întotdeauna”, a fost o omucidere voluntară, dar nu premeditată, și săvârșită impetuos. Motivele sentinței vor fi depuse în 75 de zile.

Verdictul de acum câteva zile nu a fost primit cu bucurie de mama victimei, care a intentat acțiune civilă prin avocatul Angelo Coppolino, care îl reprezintă și pe nepotul rămas orfan după uciderea Anei Maria.

A ucis-o pentru că nu voia să-şi distrugă faima de om de afaceri şi familist model

Tribunalul Palermo care îl condamnase pe Antonio Borgia la închisoare pe viaţă redactase 130 de pagini care conţineau motivele sentinţei, mărturia ucigaşului, şi mărturiile unor cunoştinţe privind relația lor, dar descriu și scenele unei crime abominabile.

Potrivit presei italiene, pe 22 noiembrie 2019, cei doi s-au întâlnit într-o zonă mai puţin populată unde au discutat, în maşină. Fata i-ar fi spus bărbatului că este însărcinată şi i-a cerut acestuia să-şi părăsească soţia, ameninţându-l că altfel îi va spune soţiei despre relaţia lor extraconjugală.

Bărbatul a luat însă un cuţit şi a înjunghiat-o pe fată în abdomen, dar aceasta a reuşit să scape şi a fugit din maşină. O cameră de supraveghere amplasată în zonă surprinsese momentele dramatice. Pe imagini se vede cum românca, plină de sânge, a fost urmărită, prinsă şi târâtă înapoi în maşină de bărbat. „Ce faci, te iubesc, vom avea un copil împreună! Opreşte-te, te iubesc", i-ar fi spus românca. Bărbatul i-a promis că o va duce la spital, însă s-a răzgândit și a omorât-o după mai multe lovituri cu bastonul și cuțitul. Apoi, a luat trupul tinerei şi l-a aruncat într-o mlaştină şi şi-a văzut de drum.

El s-a oprit în primul restaurant unde a comandat liniştit mâncare şi băutură, apoi s-a dus la frizer. Trupul fetei a fost găsit repede, iar el a fost reținut, recunoscând repede faptele, dar negând că au avut o relaţie extraconjugală.

Nu ştiu ce mi-a trecut prin cap, am început să ne certam şi am lovit-o", le-a spus el prima dată anchetatorilor, adăugând că nu voia să-şi distrugă faima de om de afaceri şi familist model. Apoi, a povestit cu lux de amănunte cum a ucis-o cu o cruzime ieşită şi comun şi fără niciun fel de mustrare de conştiinţă. „Această căţea m-a făcut de râs pe mine, intenţiile ei erau să mă consume, pentru că şi ea ştia că bebeluşul nu este al meu. Această româncă m-a lovit cu pumnul şi mi-a cerut 3.000 de euro”, a izbucnit mai apoi, iar ulterior a explicat cum a înjunghiat-o din lateral, apoi, în timp ce tânăra încerca să se apere cu disperare, a târât-o de un picior. A luat apoi un baston şi a lovit-o cu toată forţa în cap.

I-am dat două lovituri bune, dar ea încă nu murea. Avea o gaură în lateral, dar nu ceda. Aşa că i-am tăiat gâtul ca să se poată odihni de tot şi i-am zdrobit capul pentru că încă mai gâfâia”, e mărturia şocantă a ucigaşului, conform sursei citate. Ulterior, el a spus că îşi planificase şi următorii paşi şi urma să scape de corpul neînsufleţit al fetei.

Pregătisem lemnul, îl făceam să dispară complet. Preparasem şi acidul clorhidric, l-am strecurat într-un butoi şi aş fi topit-o”. Nu a mai apucat, însă, pentru că a fost arestat, iar după aproape doi ani fusese condamnat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...