Italienii l-au arestat pe prinţul ucigaş care comitea asasinate pentru mafia albaneză

Italienii l-au arestat pe prinţul ucigaş care comitea asasinate pentru mafia albaneză

Nobilul arestat pentru asasinate comandate de mafie este cunoscut şi ca „Sfântul Petru” (San Pietro) pentru că, pe lângă vilele şi casele pe care le deţine, e proprietarul unui B&B în zona Vaticanului, lângă piaţa San Pietro. Este acuzat că ar fi ucis mulţi oameni pentru noul şef al criminalităţii organizate din Roma, albanezul Elvis Demce, acesta fiind noul Naş care i-a înlocuit la Roma pe Carminati şi pe Diabolik. Matteo Costacurta e moştenitorul unei bogate familii nobile din Veneţia, are 38 de ani şi frecventează înalta societate italiană împreună cu soţia sa.

Potrivit presei italiene, Costacurta ducea o viaţă dublă, fiind un asasin plătit care ucidea de plăcere. Costacurta este acuzat că împreună cu un alt bărbat a pus la cale o tentativa de ucidere într-o ambuscadă, în octombrie 2020, care l-a vizat pe Alessio Marzani, un bărbat proaspăt ieşit din închisoare pentru posesia unei cantităţi mari de droguri.

Daniele Gallarello, un traficant de droguri, a apelat la Elvis Demçe (şeful mafiei italo-albaneze) şi Daniele Corvesi (fost fotbalist al clubului de tineret al Lazio) cărora le-a oferit 45 de mii de euro pentru a angaja un asasin care să-l omoare pe Alessio Marzani. Motivul a fost că acesta din urmă i-a cerut lui Gallarello o mie de euro pe lună, drept despăgubire, după ce a depozitat droguri pentru alte persoane, iar cei doi nu s-au înţeles.

Demçe şi Corvesi l-au angajat pe Matteo Costacurta şi pe un alt bărbat (în prezent încă anonim) pentru a duce la îndeplinire planul. „San Pietro” este unul dintre pseudonimele lui Matteo Costacurta, fiind menţionat în interceptările telefonice care au fost descoperite după arestarea lui Demce.

Pe 22 octombrie 2022, Alessio Marzani a căzut victima unei ambuscade în via Leonardi, în Acilia. El s-a trezit confruntat cu doi asasini care l-au încolţit în timp ce mergea pe bicicletă şi care au tras două focuri de armă, unul în piept şi celălalt în braţul stâng. Marzani a reuşit să scape sunând la o proprietate, în timp ce un vecin a chemat carabinierii.

'La republicca' scrie că Costacurta este o persoană cu „o natură criminală puternică”. De îndată ce obţine imaginea persoanei care urmează să fie eliminată, pune planul în acţiune.

Potrivit judecătorului care a emis mandatul de arestare provizorie, acesta întruchipează „un rău ce pare să transcendă scopurile economice ale activităţii sale criminale”.

Potrivit mesajelor interceptate, când Corvesi îi arată fotografia ţintei acesta spune că nu „va dura mult” şi „abia aşteaptă să termine treaba”.

Costacurta, moştenitor unic al unui tată provenit din nobilime, pare prea înstărit pentru a comite o crime din motive economice: e directorul unui club de sport şi polo exclusivist din Roma, are o pensiune bed & breakfast şi mai multe apartamente la Roma a căror valoare depăşeşte un milion de euro.

De ce s-ar entuziasma să primească 20.000 de euro pentru a asasina pe cineva?

În afara conexiunilor sale de dreapta, în trecutul său se găsesc două condamnări definitive pentru posesie ilegală de arme şi muniţie şi pentru vătămare corporală şi daune.

Într-o convorbire între Demce şi un bărbat neidentificat despre „prinţ”, primul speculează că viaţa de lux a acestuia ar fi doar o faţadă şi că are de fapt probleme financiare: „Îi lipseşte ceva dacă despre asta e vorba, chiar duce lipsa a ceva. Are nişte probleme grave”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”