Italienii se scandalizează din cauza notelor de plată tot mai mari. Ce a pățit un bărbat la o pizzerie

Italienii se scandalizează din cauza notelor de plată tot mai mari. Ce a pățit un bărbat la o pizzerie

Localurile au început să taxeze suplimentar chiar și pentru cuburile de gheață din băuturi, însă recent un italian a primit o notă de plată exorbitantă după ce un ospătar i-a tăiat tortul.

Notă de plată exagerată la un local din Italia FOTO: ilmessaggero.it

O tăiere de tort adus de acasă, care a costat 15 euro într-un local italian, aprinde din nou polemica încasărilor nebunești. S-a întâmplat în Pino Torinese, într-o pizzerie. Fabio Bregolato, care locuiește în Rosta, împreună cu mulți de prieteni și rude, face o rezervare la un restaurant. Cu toate acestea, lucrurile nu merg chiar așa cum a fost planificat. ”Trebuia să sărbătorim o zi de naștere”, scrie el într-o postare pe Facebook, potrivit ilmessaggero.it.

Ce s-a întâmplat în pizzerie

Bregolato povestește: "Eram zece persoane, pizza excelentă și un serviciu bun, dar.... 15 euro pentru a tăia o prăjitură adusă de noi a fost într-adevăr o cădere în stil". La postare este atașată o fotografie a chitanței: "Puteau să treacă peste, nu mi s-a întâmplat niciodată în 40 de ani (și am mâncat o mulțime de pizza) ca un restaurant să ceară în plus pentru a tăia un tort".

Bregolato susține că a avertizat în legătură cu tortul: ”Pizzeria nu a putut să facă un tort, dar a spus că putem aduce un tort din afară”.

Controversa a izbucnit pe rețelele de socializare, unii fiind de acord cu Bregolato, în timp ce alții atrag atenția că este un serviciu așteptat. ”Mi s-a întâmplat la Carmagnola”, scrie o doamnă, ”am plătit 2 euro pentru fiecare felie de tort”.

Și asta susțin și proprietarii: "Îl marcăm în mod regulat pe chitanță și plătim impozit pe el. Este un serviciu și, ca atare, are un cost".

Bregolato nu a vrut să ne spună nici măcar despre tortul pe care îl adusese de acasă: "Când am făcut rezervarea, nu a spus nimic. Când a sosit, ne-a arătat tortul și ne-a spus: "Aveți voi grijă de el?". Nimic altceva. Nu suntem obligați să facem acest serviciu, inclusiv pentru că riscăm să servim ceva ce nu producem noi. Suntem conștienți de acest lucru, suntem specializați în produse pentru celiaci și pentru cei cu intoleranțe", explică ei.

După ce s-au asigurat că tortul era ambalat, au acceptat: "Dar era mic, pentru cel mult șase persoane și erau zece. Chelnerița a dus tortul la bucătărie și cu greu a reușit să taie zece felii acceptabile, le-a aranjat pe farfurie într-un mod foarte frumos, tocmai pentru a da bine la client, în ciuda porțiilor mici. Pe scurt, între tăierea, aranjarea și servirea tortului la masă, a stat 25 de minute, timp în care nu am putut să o pun să facă altceva', arată proprietarii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene