ITIA, distrusă în cazul Simona Halep: „O rușine, o glumă, o bătaie de joc”

ITIA, distrusă în cazul Simona Halep: „O rușine, o glumă, o bătaie de joc”

Audiată de tribunalul independent Sport Resolutions la finalul lunii iunie, Simona Halep încă așteaptă verdictul judecătorilor. Perioadă a ajuns deja la două luni, un lucru neobișnuit, decizia ITIA după audieri durând de obicei în maximum două-trei săptămâni.

Simona Halep așteaptă și tot așteaptă un semn de la ITIA. Foto EPA EFE

Tenismenul John Millman (34 de ani, loc 341 ATP) este ultimul care a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei Halep, acesta acuzând dur Agentia de Integritate că își bate joc de româncă. „Amânările ITIA în cazul Simonei Halep sunt o rușine. Într-un fel sau altul, nu ar trebui să fie bătaie de joc. Sunt și mai surprins că WTA, oficialii și jucătorii nu au ieșit public să condamne ce se întâmplă. E o glumă.

Colegii ei ar trebui să îi ia apărarea în public

Simona e într-un purgatoriu al tenisului din cauza amânărilor constante ale celor de la ITIA. Colegii ei ar trebui să îi ia apărarea în public. Ar trebui să aibă parte de un proces corect. Dacă ai fi în locul ei, așa ți-ai dori. Indiferent de rezultat”, a scris Millman pe Twitter, jucătorul primid imediat un răspuns din partea Simonei: ”Îți mulțumesc, John”.

Cu câteva zile în urmă, Halep își striga - pentru a câta oară - frustrarea pe rețelele de socializare: „Am aflat că decizia în cazul meu, pe care o așteptam în această săptămână, va fi amânată și mai mult. Este teribil de dezamăgitor, din moment ce am spus în mod constant că tot ce solicit este să fiu judecată. Este dificil să explic efectul emoțional pe care toate aceste amânări l-au avut și continuă să-l aibă asupra mea”.

Caz gestionat îngrozitor de ITF și ITIA

Și fostul ei antrenor, Darren Cahill se arătase contrariat de modul în care ITIA gestionează cazul Simonei: Încă o amânare. Detaliile acestui caz vor ieși în cele din urmă la iveală, dar indiferent de verdict procesul a fost gestionat îngrozitor de către ITF și ITIA. Zero grijă sau preocupare pentru sportivă și bunăstarea ei, în timp ce cazul este tărăgănat de aproape 12 luni, fără să fi venit verdictul.

Respect programul de testare și procesele corecte, dar acesta a fost oricum, însă nu corect. Simona are dreptul de a merge înainte cu cariera ei și / sau cu viața ei. În acest moment, nu poate face nici una, nici alta. Niciun jucător nu ar trebui să treacă vreodată printr-o serie de amânări precum asta. WTA, conducerea și consiliul jucătorilor trebuie să se descurce mai bine pentru a se asigura că jucătorii au parte de protecție și dreptul la o judecare mai rapidă. Momentan, nu au niciuna”, a transmis Darren Cahill.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat