ITM Alba: Angajări la Spitalul din Aiud, fără concursuri; A fost sesizat Parchetul

ITM Alba: Angajări la Spitalul din Aiud, fără concursuri; A fost sesizat Parchetul

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba a descoperit, în urma unor controale tematice, desfășurate la Spitalul Municipal Aiud, că aici au fost efectuate angajări fără respectarea prevederilor legale, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud.

'Am sesizat Parchetul pentru eventuale suspiciuni de infracțiuni privitoare la abuz în funcție. (...). E vorba de niște angajări fără respectarea prevederilor legale, fără concursuri', a declarat, marți, șeful ITM Alba, Dorel Fiț.

El a menționat că, potrivit reglementărilor în vigoare, unitățile bugetare au obligația să organizeze concurs pentru orice tip de funcție, inclusiv pentru cele pe perioadă determinată.

Inspectorul șef a adăugat că ITM a sesizat și Primăria Aiud cu privire la cele constatate, căreia i s-a cerut să facă și un audit la Spitalul Municipal.

Potrivit unui comunicat postat marți pe contul de FB al Primăriei, edilul municipiului, Oana Badea, a solicitat Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud adoptarea propunerii de încetare a Contractului de Management al managerului unității spitalicești.

'La baza acestei decizii se află constatările Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, care, în urma unui control tematic, a descoperit nereguli grave în exercitarea actului managerial. Acest fapt a dus la sesizarea organelor de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud', se menționează în comunicatul Primăriei.

AGERPRES (AS — autor: Marinela Brumar, editor: Diana Dumitru, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!