ITM Bucureşti a verificat peste 120 angajatori într-un mall din Bucureşti

ITM Bucureşti a verificat peste 120 angajatori într-un mall din Bucureşti

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a întreprins o acţiune de control într-un mall din Capitală, cu scopul de a verifica măsurile de prevenire şi limitare împotriva răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, în contextul situaţiei epidemiologice actuale, a anunţat vineri instituţia.

Potrivit unui comunicat al ITM Bucureşti, acţiunea la care au participat joi peste 60 de inspectori de muncă a avut loc sub coordonarea inspectorului şef Constantin Bujor.

În mall au fost verificaţi 122 angajatori, s-au încheiat 122 procese verbale de control şi au fost dispuse 98 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

"Acţiunea a avut ca scop verificarea măsurilor de prevenire şi limitare împotriva răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2 (COVID 19), în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2 ", se menţionează în comunicat.

Totodată, acţiunea avut şi un caracter preventiv şi s-a desfăşurat cu luarea tuturor măsurilor de protecţie, prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID 19.

"Se atrage atenţia angajatorilor pentru respectarea măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă: obligativitatea purtării măştii, astfel încât nasul şi gura să fie acoperite; asigurarea triajului epidemiologic constând în controlul temperaturii personalului propriu şi vizitatorilor, la punctele de control acces în incinte; dezinfectarea obligatorie a mâinilor înaintea intrării în spaţiile de lucru", se spune în comunicat.

Potrivit ITM Bucureşti, măsurile menţionate nu sunt limitative, ele se completează cu toate prevederile legale aplicabile în scopul prevenirii împotriva răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2

De asemenea, pentru evitarea aglomeraţiei spaţiilor de desfăşurare a acţiunilor, angajatorii au obligaţia decalării programului de lucru aşa cum prevede Legea 55/2020, precum şi Hotărârile Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, corelate cu legislaţia aplicabilă din domeniul muncii (Codul muncii şi legislaţia aplicabilă). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...