ITM Bucureşti: Acţiune de control a ITM Bucureşti pe şantiere; două sistări de activitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

ITM Bucureşti: Acţiune de control a ITM Bucureşti pe şantiere; două sistări de activitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti (ITM) a întreprins joi o acţiune de control în domeniul construcţiilor, pe şantierele din Capitală, fiind dispuse două sistări de activitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, informează un comunicat al ITM Bucureşti.

În cadrul controlului, 15 persoane au declarat că nu au semnat contracte de muncă.

Potrivit instituţiei, obiectivele acţiunii de control au vizat identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi modul de respectarea a prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS -CoV-2 (COVID 19).

"Cu ocazia verificărilor efectuate s-au constatat următoarele: 18 angajatori au fost înştiinţaţi să prezinte documente la sediul inspectoratului pentru finalizarea controalelor inţiate; desfăşurau activitate un număr de 84 de persoane ce au fost identificate pe baza de fişă de identificare prevăzută de H.G. nr. 488/2017; 15 persoane au declarat că nu au "semnat contract de muncă''; au fost dispuse două sistări de activitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă", se arată în comunicatul instituţiei transmis AGERPRES.

Acţiunea de control în domeniul construcţiilor a fost condusă de inspectorul şef, Constantin Bujor, însă au participat şi inspector general de stat, Dantes Nicolae Bratu, Lungu Gabriel din cadrul Inspecţiei Muncii. Acţiunea s-a desfăşurat pe raza municipiului Bucureşti, cu sprijinul a 7 echipaje de poliţie din cadrul D.G.P.M.B., respectiv 14 lucrători.

Potrivit ITM Bucureşti, acţiunea s-a desfăşurat cu un total de 16 inspectori de muncă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră