ITM Mureș a dispus oprirea instalației de Uree de la Azomureș, unde doi ingineri străini au suferit arsuri

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, Eva Man, a declarat pentru AGERPRES că a fost dispusă oprirea instalației de Uree în urma incidentului petrecut, joi, pe platforma Azomureș, soldat cu rănirea a doi ingineri străini, care au suferit arsuri în urma contactului cu aburul fierbinte. Eva Man a arătat că, potrivit procedurilor în vigoare, instalația de Uree va rămâne oprită până la finalizarea anchetei.

Compania Azomureș a anunțat că joi pe platforma de producție a avut loc un incident în urma căruia doi ingineri străini au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București.

'În cursul zilei de astăzi, 18 februarie 2016, a avut loc pe platforma de producție în care au fost implicați doi ingineri supervizori cu cetățenie străină, de la companiile Chemoprojekt si Stamicarbon. Incidentul s-a înregistrat la secția de producere Uree, unde cele două persoane au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte. Imediat a fost acordat, de către personalul secției, primul ajutor, iar ulterior două echipaje SMURD au acordat asistență medicală de urgență. Pacienții au fost transferați apoi la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București', se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Potrivit documentului, la nivelul companiei Azomureș a fost constituită o comisie care să analizeze cauzele producerii acestui incident. Comisia colaborează cu autoritățile statului abilitate în astfel de cazuri, în speță Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș.

'În paralel, Azomureș oferă tot sprijinul necesar pentru cei doi pacienți și pune la dispoziție toate resursele necesare tratamentului imediat', se mai arată în document.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!