ITM Mureș a dispus oprirea instalației de Uree de la Azomureș, unde doi ingineri străini au suferit arsuri

ITM Mureș a dispus oprirea instalației de Uree de la Azomureș, unde doi ingineri străini au suferit arsuri

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, Eva Man, a declarat pentru AGERPRES că a fost dispusă oprirea instalației de Uree în urma incidentului petrecut, joi, pe platforma Azomureș, soldat cu rănirea a doi ingineri străini, care au suferit arsuri în urma contactului cu aburul fierbinte. Eva Man a arătat că, potrivit procedurilor în vigoare, instalația de Uree va rămâne oprită până la finalizarea anchetei.

Compania Azomureș a anunțat că joi pe platforma de producție a avut loc un incident în urma căruia doi ingineri străini au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București.

'În cursul zilei de astăzi, 18 februarie 2016, a avut loc pe platforma de producție în care au fost implicați doi ingineri supervizori cu cetățenie străină, de la companiile Chemoprojekt si Stamicarbon. Incidentul s-a înregistrat la secția de producere Uree, unde cele două persoane au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte. Imediat a fost acordat, de către personalul secției, primul ajutor, iar ulterior două echipaje SMURD au acordat asistență medicală de urgență. Pacienții au fost transferați apoi la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București', se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Potrivit documentului, la nivelul companiei Azomureș a fost constituită o comisie care să analizeze cauzele producerii acestui incident. Comisia colaborează cu autoritățile statului abilitate în astfel de cazuri, în speță Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș.

'În paralel, Azomureș oferă tot sprijinul necesar pentru cei doi pacienți și pune la dispoziție toate resursele necesare tratamentului imediat', se mai arată în document.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…