Iubirea uitată dintre Barbra Streisand și premierul Trudeau: "Mă simţeam ca Jackie Kennedy!"

Iubirea uitată dintre Barbra Streisand și premierul Trudeau: "Mă simţeam ca Jackie Kennedy!"

În cei 80 de ani de viață și 60 de carieră, Barbra Streisand a adunat toate trofeele care contează: Emmy, Tony, Grammy și Oscar. Dar și povești de dragoste mai ceva ca-n filme...

Barbra și Pierre Trudeau, tatăl actualului prim-ministru Justin Trudeau

Știți cum se zice, succesul poate fi mai atrăgător decât trăsăturile fizice, capitol la care Barbra n-a fost chiar un etalon , în ciuda farmecului ei evident. Iar diva Barbra Streisand chiar a avut partea ei de iubiri memorabile până să se aşeze la casa ei alături de bărbatul visurilor, James Brolin, în 1998.

Don Johnson, Richard Gere, Clint Eastwood şi chiar jucătorul de tenis Andre Agassi s-au numărat printre cuceririle cu ştaif ale celebrei actriţe şi cântăreţe.

Una dintre aceste poveşti de dragoste din trecut care continuă să suscite interes este cea cu legendarul premier canadian Pierre Trudeau, tatăl actualului prim-ministru Justin Trudeau. Toată lumea a fost şocată, în anul 1970, când Barbra și-a făcut apariția pe neașteptate la braţul politicianului canadian (cel care a avut două mandate de premier), o aventură romantică care o incita pe artistă, făcând-o să se simtă ca o a doua Jackie Kennedy.

Trudeau a cunoscut-o pe Streisand cu un an înainte, la petrecerea simandicoasă organizată de Prințesa Margaret la hotelul Claridge din Londra, după premiera britanică a filmului Funny Girl, cu Barbra în rol principal. Divei, aflată în plin divorţ de primul ei soţ, actorul Elliott Gould, i se părea că premierul canadian este un tip sexy şi interesant.

Așa cum avea să scrie mai târziu, la cina de la Claridge, ea a descoperit că Trudeau „a fost tot ce mi-a promis imaginația și chiar mai mult de-atât”. Creatorul de modă Arnold Scaasi și-a amintit că se afla în apartamentul lui Streisand din Central Park West atunci când Trudeau a sunat-o pentru prima data, după întoarcerea sa de la Londra . Designerul a auzit-o pe Barbra chicotind și întrebând: „Deci, cum ai făcut rost de numărul meu?”, iar după ce a pus jos receptorul, diva a strigat: „Puteți să-mi spuneți doamna prim-ministru!”.

Barbra și Pierre formau, oricum, un cuplu improbabil – evreica ciudățică din Brooklyn și fiul erudit și educat de iezuiți al unui bogătaș din Montreal. Cu nouă ani mai devreme, la început de ani ‘60, nimeni n-ar fi putut prevedea că se vor îndrăgosti vreodată. Streisand purta haine second-hand, iar spectatorii apreciau vocea ei remarcabilă, dar credeau că imaginea ei de rățușcă urâtă o va trage înapoi. În aceeași perioadă, un Trudeau de 41 de ani încă locuia în casa mamei sale din Montreal și plimba prin oraș femei mult mai tinere, într-un Mercedes decapotabil. Opt ani mai târziu, câștiga fotoliul de premier al Canadei din partea liberalilor.

O făcea să se simtă „la fel ca Jackie Kennedy”

Relaţia lor n-a durat nici doi ani, iubindu-se în 1969 şi 1970, iar în cea mai mare parte a anului 1969, politicianul și diva au comunicat în principal la telefon: Trudeau avea o țară de condus, iar Streisand o carieră în plină ascensiune. Între timp, în biroul premierului canadian se discuta despre riscurile politice care vin la pachet cu faptul că Trudeau se întâlnește cu temperamentala actriță (încă nedivorțată), însă asistentul acestuia, Timothy Porteous, a pus punctul pe i: „Discutăm dacă Pierre ar trebui să se întâlnească cu cea mai tare vedetă din lume. Doamne, lucrul ăsta este aur pur!”.

Premierul canadian Justin Trudeau și soția acestuia

Premierul canadian Justin Trudeau și soția acestuia

Barbra i-ar fi spus unei prietene că a fi cu Trudeau o făcea să se simtă „la fel ca Jackie Kennedy”. Când tatăl lui Justin Trudeau a pomenit despre o eventuală căsătorie, Barbra a fost flatată și intrigata. „M-am gândit că va fi fantastic”, a mărturisit ea într-un interviu Playboy din anul 1977. „Ar fi trebui să învăț franceza. Aș fi făcut filme doar în Canada. Aș fi făcut campanie pentru el și m-aș fi implicat politic total.”

Anumite realități au spulberat, în cele din urmă, fantezia lui Streisand de a deveni un fel de Evita a Canadei. Cariera ei solicitantă și fiul pe atunci în vârstă de trei ani din primul mariaj (Jason Gould) au fost, fără îndoială, cele mai importante dintre aceste realități. Pe de altă parte, Barbra nu era nici în poziția de a-i cere lui Trudeau să renunțe la cariera lui politică. Astfel, după ce au cântărit totul cu multă afecțiune, cei doi au acceptat să se despartă.

Un an mai târziu, popularul premier se căsătorea cu Margaret Sinclair, mama lui Justin Trudeau, cu 29 de ani mai tânără decât el, de care avea să divorțeze, însă, în 1984. Să-i fi rămas gândul tot la fermecătoarea Barbra?

Foto: Getty Images, Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...