Iubirile interzise ale Elenei Ceaușescu. Bărbații care i-au căzut cu tronc „Lenuței lui Briceag“: „A mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa“

Iubirile interzise ale Elenei Ceaușescu. Bărbații care i-au căzut cu tronc „Lenuței lui Briceag“: „A mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa“

A fost înfățișată drept o importantă cercetătoare chimistă, deși în realitate publicațiile apărute sub numele ei nu îi aparțineau. În calitate de soție, a devenit subiect al cultului personalității lui Nicolae Ceaușescu. Astăzi se împlinesc 108 ani de la nașterea Elenei Ceaușescu.

Elena Ceaușescu, poreclită Lenuța lui Briceag FOTO Adevărul

În 1916, în data de 7 ianuarie se naște în satul Petrești din județul Dâmbovița, Lenuța Petrescu. Părinții ei se numeau Nae și Alexandrina Petrescu și erau țărani mijlocii care practicau atât munca câmpului, cât și negoțul (de aici și porecla de "Lenuța lui Briceag"). A avut un singur frate mai mare care s-a numit Gheorghe (Gogu) Petrescu. Acesta va pleca în București și se va căsători cu Adela, care îl va converti la marxism-leninism și va fi una din cele mai apropiate prietene ale Elenei Ceaușescu. Gogu și Adela Petrescu au avut trei copii. Aceștia vor fi nepoții preferați ai Elenei Ceaușesc, scrie wikipedia.org.

A fost consideraă inspirația malefică a fostului dictatorf

Elena Ceauşescu este unul dintre cele mai controversate personaje ale istoriei contemporane a României. A fost considerată inspiraţia malefică a lui Nicolae Ceauşescu şi a fost întruchiparea oportunismului ajungând de la o textilistă cu patru clase la „academician” şi femeia care a hotărât soarta României.

Elena Ceauşescu este considerată o eminenţă cenuşie a regimului comunist în România, cea care l-ar fi influenţat negativ pe Nicolae Ceauşescu, în multe dintre deciziile sale. Pe lângă pregătirea sa „științifică”, Elena a fost cunoscută și pentru iubirile mai mult sau mai puțin celebre.

Povestea de dragoste cu medicul Schechter

În anul 1939, în perioada cât viitorul dictator era la închisoare, Elena a „profitat” şi a avut o relaţie cu un soldat neamţ. Cea mai lungă şi mai „intensă” poveste de iubire a fost cea cu doctorul Abraham Schechter. Acesta a fost timp de 17 ani medicul personal al familiei Ceauşescu

Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scenă a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa“, povestea pentru Adevărul fostul colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcţiei a 5 a Securităţii, în cartea „După 14 ani – Sosia lui Nicolae Ceauşescu se destăinuie“.

În aceste condiții, așa cum era de așteptat, medicul a intrat şi în atenţia Securităţii, mai ales după ce Nicolae Ceauşescu a ajuns la vârful Partidului Comunist. Abraham Schechter a murit în condiţii suspecte în anul 1973. Varianta oficială este că s-a aruncat de la etajul cinci al Spitalului de Urgenţă Floreasca, dar există suspiciuni că medicul ar fi fost aruncat de persoane care au rămas necunoscute.

Legătura amoroasă cu unul dintre oamenii de încredere

O iubire interzisă ar fi trăit Elena şi alături de generalul Victor Atanasie Stănculescu. Acesta era unul dintre oamenii de încredere ai lui Nicolae Ceauşescu şi preferatul Elenei. Stănculescu a negat, însă, orice legătură amoroasă cu soţia dictatorului. Aghiotanţii cuplului prezidenţial afirmă, însă, că Stănculescu îi prezenta personal Elenei planurile de cercetare ştiinţifică ”îndelung, cam prea des şi totdeauna între patru ochi”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”