Ivanka dezveleşte sigla ambasadei SUA la Ierusalim; Trump asigură că ''SUA vor fi mereu un mare prieten al Israelului''

Ivanka dezveleşte sigla ambasadei SUA la Ierusalim; Trump asigură că ''SUA vor fi mereu un mare prieten al Israelului''

Fiica preşedintelui american Donald Trump, Ivanka Trump, şi secretarul american al trezoreriei, Steve Mnuchin, au dezvelit luni sigla oficială a noii ambasade a Statelor Unite la Ierusalim în cadrul ceremoniei la care preşedintele Trump a promis, într-un mesaj video, că SUA rămân angajate în procesul avansării către un acord de pace între israelieni şi palestinieni, transmit agenţiile Reuters şi DPA.

'Vă primim în mod oficial şi pentru prima dată în ambasada SUA, aici la Ierusalim, capitala Israelului'', a spus Ivanka, dezvelind sigla misiunii diplomatice americane în timpul ceremoniei care marchează mutarea acesteia de la Tel Aviv.

Donald Trump a transmis de la Washington un mesaj video în care a asigurat că ''Statele Unite rămân deplin angajate în facilitarea unui acord de pace durabil'' între israelieni şi palestinieni.

''Astăzi deschidem oficial ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Felicitări! O aşteptăm de mult timp'', a spus preşedintele american la începutul discursului său, în care s-a referit la Ierusalim ca fiind ''adevărata capitală a Israelului'' şi ''capitala unde s-a stabilit poporul evreu din cele mai vechi timpuri''.

''Astăzi ne concretizăm recunoaşterea Ierusalimului (capitală a Israelului) şi ne deschidem ambasada pe pământul istoric şi sacru al Ierusalimului'', a continuat liderul de la Casa Albă, asigurând totodată că ''Statele Unite vor fi mereu un mare prieten al Israelului şi un partener în cauza libertăţii şi păcii'', a mai spus . ''Cea mai mare speranţă a noastră este pacea'', a subliniat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Așa o fi?

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina