Ivanka Trump le-a interzis celor din Secret Service să folosească toaleta vilei. Agenţii au apelat la garajul lui Barack Obama

Ivanka Trump le-a interzis celor din Secret Service să folosească toaleta vilei. Agenţii au apelat la garajul lui Barack Obama

 
 
 
Ivanka Trump şi Jared Kushner pe peluza Casei Albe, coborând din Marine One Prima Fiică a SUA, Ivanka Trump şi Jared Kushner. Foto: Profimedia Images
 

De-a lungul anilor, în pretenţiosul cartier rezidenţial Kalorama din Washington, agenţii Secret Service au supravegheat şi păzit foşti preşedinţi ori diverşi demnitari ai Casei Albe care locuiesc în locuinţele de protocol din această zonă selectă. În tot acest timp, sepepiştii americani şi-au făcut treaba cât au putut de bine. Însă, odată cu sosirea în cartier a Primei Doamne a Americii, Ivanka Trump şi a soţului său, Jared Kushner, agenţii Secret Service s-au pomenit cu o treabă în plus: găsirea unei toalete, informează Washington Post.

În 2017, odată cu instalarea lui Donald Trump la Casa Albă, protecţia sa şi a membrilor întregii sale familii a intrat în sarcina Secret Service. Ivanka Trump şi Jared Kushner s-au mutat, cu acest prilej, într-o vilă somptuoasă din cartierul Kalorama.

Agenţilor Secret Service li s-a spus încă de la început că nu au voie să folosească niciuna din cele şase toalete existente în vila în care s-au mutat Prima Fiică a Americii şi Primul Ginere al SUA.

Vila din cartierul Kalorama, Washington in care au locuit Ivanka Trump şi Jared Kushner Vila din cartierul Kalorama, Washington in care au locuit Ivanka Trump şi Jared Kushner. Foto: Profimedia Images

Sepepiştii americani au fost nevoiţi să se adapteze: au apelat la o toaletă ecologică sau au folosit, când au putut, băile din casa fostului preşedinte Barack Obama (aflată în apropiere) ori a vicepreşedintelui Mike Pence (aflată ceva mai departe, la 1,6 kilometri distanţă).

În cele din urmă, Secret Service a rezolvat problema după închirierea subsolului unei clădiri din zonă, contra unei sume de 3.000 de dolari pe lună.

Meseria de agent Secret Service în era Trump: între vocaţie şi chemarea naturii. „Deranjul” din garajul lui Obama

Iniţial, agenţii au putut folosi o baie existentă într-un garaj de la rezidenţa soţilor Obama, situată în apropiere. Barack şi Michelle Obama nu foloseau respectivul garaj, care a putut fi astfel transformat într-un mic centru de comandă al Secret Service.

Conform surselor WP, undeva înainte de toamna anului 2017, un agent Secret Service a lăsat „deranj mare” în baia din garaj, fapt care i-a făcut pe superiorii din Secret Service să le interzică agenţilor însărcinaţi cu paza casei Trump-Kushner să mai treacă pe acolo.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a negat informaţiile publicate de Washington Post, referitoare la interdicţia impusă de cuplul Trump-Kushner referitoare la folosirea toaletelor din imobilul de 5.000 de metri pătraţi, prevăzut cu şase dormitoare şi şase băi.

Casa Albă a susţinut că, în realitate, decizia de a nu folosi niciuna dintre băile de la respectiva adresă a fost luată chiar de Secret Service.

Secret Service a refuzat să comenteze situaţia:

„Nu discutăm mijloacele, metodele sau resursele la care apelăm pentru a ne îndeplini misiunile de protecţie”

În schimb, o sursă anonimă din structurile de securitate a recunoscut pentru WP următoarele:

„E pentru prima oară când aud că un agent Secret Service trebuie să-şi bată atât de mult capul în căutarea unei băi”

Dianne Bruce, o fostă rezidentă din cartier, care până recent a locuit chiar vizavi de casa în care s-au stabilit Ivanka şi Jareds, a spus că i se făcea milă când îi vedea pe agenţii secreţi însărcinaţi cu paza celor doi în timp ce încercau să facă faţă chemării naturii.

„(Ivanka şi Jared) au sosit aici (în cartier) cu genul acela de atitudine arogantă de genul «Noi suntem nobilimea». Când au montat apoi toaleta ecologică chiar în faţa trotuarului, atunci a fost momentul în care vecinii au spus: «Aşa ceva e cu totul inacceptabil»”, a spus Dianne Bruce.

Odată cu plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă, Ivanka şi Jared speră să-şi găsească acum liniştea într-o zonă exclusivistă din Florida, o insulă cunoscută sub numele de „Buncărul Miliardarilor”, unde cei doi au cumpărat un teren în valoare de 30 milioane de dolari.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!