Ivaylo Petev, demis de Universitatea Craiova. Manevra prin care patronul Rotaru a salvat 600.000 de euro

Ivaylo Petev, demis de Universitatea Craiova. Manevra prin care patronul Rotaru a salvat 600.000 de euro

Ivaylo Petev nu mai este antrenorul Universității Craiova, patronul Mihai Rotaru luând decizia de a-l concedia pe antrenorul bulgar după ultimele două rezultate dezamăgitoare, eșecul cu FCSB (0-2) și eliminarea din „sferturile” Cupei României (0-1 cu Oțelul).

Ivaylo Petev a rezistat câteva luni la Universitatea Craiova. Foto Facebook

Tehnicianul bulgar venise la Universitatea Craiova pe 7 noiembrie 2023, după ce se despărțise de Ludogoreț. Finanțatorul Mihai Rotaru și-a pierdut definitiv răbdarea cu Ivaylo Petev și a luat decizia de a-i rezilia contractul tehnicianului de 48 de ani instalat astă-toamnă.

Patronul oltenilor a vrut să-l dea afară pe bulgar, chiar dacă nu a recunoscut, și în urmă cu o lună și jumătate, însă, dacă o făcea atunci, trebuia să scoată din buzunar aproximativ 600.000 de euro, care reprezentau bonusuri și clauze din contractul lui Petev, care se afla în obiectiv (Cupa și locurile 1-3 în campionat). După ce Ivaylo Petev a ratat una dintre țintele echipei, cucerirea Cupei României, competiție din care Universitatea a fost eliminată în sferturi, situația s-a schimbat, iar Rotaru a putut să-l demită fără mari sacrificii financiare.

Mirel Rădoi și Costel Gâlcă pe lista oltenilor

Decizia pare a avea legătură cu plecarea lui Mirel Rădoi de la Al Jazira, fostul internațional fiind favorit să preia postul de antrenor al formației din Bănie. Tehnicianul de 43 de ani, demis marți de gruparea din Emiratele Arabe Unite, a mai avut un mandat de antrenor la CSU Craiova între august și decembrie 2022. A antrenat pe FCSB (iunie-noiembrie 2015), România U21 și naționala de seniori, CSU Craiova, Al Taee, Al Bataeh și Al Jazira.

Un alt nume aflat pe lista celor de la Universitatea Craiova st cel al lui Costel Gâlcă. Acesta este liber de contract din noiembrie 2023, când a plecat de la polonezii de la Radiomiak, pe care îi preluase în aprilie. El a mai antrenat la Almeria B, România U 17, FCSB, cu care a fost campion în sezonul 2014-2015, Espanyol, Al Taawoun, Al Fayha, Velje și Al Hazem.

Până la aventura în Superligă, Ivaylo Petev le-a mai pregătit pe Ludogoreț Razgrad (în două mandate: iulie 2010 - iulie 2013 și martie - octombrie 2023), Levski Sofia, AEL Limassol, Dinamo Zagreb, Omonia Nicosia, Al Qadsiah (Arabia Saudită) și Jagiellonia (Polonia). De asemenea, Ivaylo Petev a fost și selecționerul naționalelor de seniori ale Bulgariei și Bosniei. Pe banca bosniacilor se afla la victoria contra României din Liga Națiunilor, scor 1-0, din iunie 2022. La Craiova, a stat pe bancă în 20 de meciuri, în care a obținut 10 victorii și 5 egaluri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat