Jaak Mikkel, director general al Coca-Cola HBC Romania, este noul președinte al AmCham

Jaak Mikkel, director general al Coca-Cola HBC Romania, este noul președinte al AmCham

Jaak Mikkel, general manager Coca-Cola HBC România, este noul președinte al Camerei de Comerț Americane în România (AmCham România) pentru următorul an, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

În urma alegerilor și Adunării Generale a Membrilor din data de 22 martie 2017, AmCham România are un nou Consiliu Director, din care fac parte în calitate de membri: Cătălin Velescu, Business Services Operations Leader CEE — MEA, 3M România, Bogdan Ion, Country Managing Partner — EY România, Elisabeta Moraru—Country Business Development Manager, Google, Gabriela Matei — General Manager, Microsoft Romania, Daniela Nemoianu — Senior Partner, Nemoianu Consulting, Tax&Law, Ionuț Sas—Tax Partner, PwC Romania și James Daniel Stewart—Vice President, Raiffeisen Bank.

Din Comitetul Executiv fac parte vicepreședinții Anda Todor, managing partner Dentons, Radu Florescu, CEO Centrade Cheil, și Madeline Alexander, Audit Partner & EU Account Leader, Deloitte în calitate de Trezorier.

Jaak Mikkel, președintele AmCham Romania, a reiterat angajamentul ferm al Camerei de a reprezenta comunitatea de afaceri în consultările cu decidenții, în scopul adoptării celor mai bune politici publice și măsuri economice în beneficiul României.

"Contextul global, regional și intern în continuă schimbare își pune amprenta asupra dinamicii mediului economic și impune o mai mare implicare din partea comunității de afaceri. AmCham Romania are misiunea de a îndeplini acest rol în numele membrilor noștri, peste 400 de companii americane, internaționale și românești care au în comun aceleași aspirații pentru dezvoltarea României. Vom urmări cu prioritate cele cinci direcții strategice de dezvoltare identificate în contextul Priorităților pentru România, respectiv: capitalul uman, infrastructură modernă, atragerea fluxurilor de capital, dezvoltarea durabilă și protecția mediului și statul de drept și aplicarea legii", a declarat Mikkel, citat în comunicat.

Consolidarea relațiilor comerciale transatlantice, atât prin prisma Parteneriatului Strategic SUA — Romania cât și ca parte a UE, este în viziunea AmCham o prioritate și se va regăsi ca atare în agenda organizației, se mai arată în comunicat.

O nouă direcție de dezvoltare pe care Consiliul Director o va demara odată cu debutul acestui mandat este contribuția AmCham la dezvoltarea sectorului de IMM-uri și antreprenori, atât prin reflectarea nevoilor specifice acestora în agenda de advocacy, cât și prin programe care vor facilita schimbul de bune practici între membrii din acest sector.

AmCham reunește în prezent peste 400 de companii americane, internaționale și locale. Acestea au cumulat investiții totale de peste 20 miliarde dolari, generând în jur de 250.000 de locuri de muncă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...