Jaf ca în filme: au furat vaci de rasă de mii de euro de la o fermă din Sibiu. Hoții erau dotați cu un camion cu lift

Jaf ca în filme: au furat vaci de rasă de mii de euro de la o fermă din Sibiu. Hoții erau dotați cu un camion cu lift

Mai mulți hoți au furat 8 vaci în valoare de 15.000 de euro de la o fermă din Sibiu. Aceștia erau dotați cu un camion cu lift.

Cinci vaci și trei viței de rasă au fost furați de la o fermă de pe raza localității Porumbacu de Jos. Hoții nu au fost identificați până în acest moment, însă proprietara bovinelor spune că sunt, cu siguranță, „profesioniști” și nu se află la prima faptă de acest gen, dovadă fiind felul în care au acționat. Prejudiciul depășește 15.000 de euro.

Au furat vaci de rasă de mii de euro de la o fermă din Sibiu

Cinci vaci și trei viței din rasa Angus au fost furați, joi noaptea, de la o fermă din Porumbacu de Jos. Proprietara spune că hoții au venit pregătiți.

„Noi avem o fermă de vaci Angus în Porumbacu de Jos. Sunt doar de această rasă, certificate, originale. În noaptea de joi spre vineri, au venit hoții la fermă. Erau dotați cu o camionetă cu lift, cu rampă, specială pentru animale. Au folosit electroșocuri, au fost bine organizați și dotați și au furat 5 vaci, de câte 600 de kilograme fiecare, și 3 viței. Unele dintre vaci erau și gestante. În câmp au rămas acum patru viței care urlă după mamele lor”, spune Steluța Solomon, proprietara fermei.

Femeia a mers și la poliție, acolo unde a făcut o sesizare. Ea se teme însă că vacile vor fi duse la abator și nu le va mai fi prinsă urma, astfel că cere ajutorul populației. Aceasta oferă inclusiv recompensă persoanei care va putea oferi informații valide, astfel încât animalele să fie găsite, iar hoții prinși.

„Am făcut demersuri și la poliție. Ideea este că hoții nu pot vinde vacile, fiindcă ele au mai multe acte decât un autoturism. Nu le pot vinde de capul lor, fiindcă fac parte dintr-o asociație, au tot felul de documente, pașapoarte. Așa că cel mai probabil le vor duce la abator. Am aflat că în Botoșani există un abator care le preia și așa fără acte. Speranța mea este că cineva i-a văzut pe hoți și ne va ajuta. Noi bănuim cine ar fi fost, dar așteptăm ancheta. Cu siguranță este și cineva din sat, fiindcă o persoană care nu cunoaște zona, n-ar fi știut să meargă pe drumuri de țară ca să ajungă la fermă”, povestește proprietara.

Potrivit femeii, hoții i-ar fi pândit câteva zile pentru a-și da seama când vacile nu sunt supravegheate. O vacă de rasă Angus costă aproximativ 2.000 de euro, potrivit oradesibiu.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

2 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

3 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

4 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

5 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO